100 dies de legislatura

  • L’oposició ha estat inexistent durant els primers tres mesos

  • El govern ha decidit fer eliminar la marca que representava l’Ajuntament i ha tingut la patata calenta dels conserges

El nou Ajuntament es va formar el 17 de juny, fa exactament 100 dies

2023-09-25T17:24:22+01:0025/09/2023|

Avui es compleixen 100 dies des que es va constituir el nou Ajuntament. S’anomenen popularment els 100 dies de gràcia, però a Calella han estat de tranquil·litat absoluta, sense una veu més alta que una altra i sense cap tipus de tensió. El govern municipal ha pogut fer i desfer com ha volgut, mentre l’oposició s’ho ha mirat des de fora.

Si la política fos un partit de futbol, en el cas calellenc l’equip del govern és el del “tiki taka”, movent la pilota pel camp sense problemes, perquè l’equip de l’oposició encara no ha entrat al camp a jugar. El partit, però, va començar el 17 de juny, perquè la legislatura són quatre anys complets i no només els 15 dies de campanya electoral.

Tot i la comoditat del govern, que també tenien a favor que els dos socis, Junts i el PSC, es coneixien prèviament, no hi ha hagut canvis substancials en carteres troncals. L’urbanisme, la seguretat o els aspectes econòmics encara no s’han modificat -malgrat els primers pressupostos del nou govern marcaran si hi ha canvis en la línia del consistori-. Però si hi ha hagut canvis en temes com la comunicació, ja que el govern ha decidit que l’Ajuntament prescindeixi de la marca “Calella és més” i retorni a l’institucional “Ajuntament de Calella”, modificant també els colors corporatius. També hi ha hagut certes variacions en la Festa Major de la Minerva i la Fira de Calella i l’Alt Maresme que tot just han acabat, i s’ha anunciat la recuperació de la Festa de l’Esport. Qüestions festives i esdeveniments.

L’oposició a Calella fa anys que s’autodefineix com “constructiva i propositiva”, però durant tot l’estiu ha estat desapareguda. Pràcticament no han fet res a nivell públic, no s’han posicionat en els temes que han anat sorgint, com és el cas del canvi comunicatiu del consistori o en el problema dels conserges dels edificis municipals. La situació de la desena de persones que tenen el seu futur en entredit, moltes d’elles d’entre 50 i 60 anys i amb poques oportunitats laborals, no ha estat un tema de confrontació política, malgrat és la primera patata calenta. A l’oposició només se l’ha vist en els “moments de foto”: els actes de la Festa Major i, prèviament, per fer uns discursos poc seguits pel públic durant la Diada Nacional de Catalunya.

En la darrera legislatura, el govern necessitava el suport de l’oposició per tirar endavant qüestions cabdals. Canvis en el planejament urbanístic o els pressupostos requerien, com a mínim, d’un vot favorable de l’oposició. Actualment, l’oposició ha quedat relegada a només poder opinar, ja que el govern té majoria absoluta per aprovar el que vulgui, però tampoc es posiciona. El dol pels resultats electorals encara dura? Queden més de 1.300 dies de legislatura per endavant, en els quals els ciutadans esperen veure que els seus representants polítics, tant d’una banda com de l’altra, donen el millor de si. Pel moment, no han vist res.

Comparteix el contingut!

Go to Top