L’activitat als cementiris augmenta per Tots Sants

2023-11-01T12:20:52+01:0001/11/2023|

#endirecteCalellaCOM Molts calellencs han aprofitat avui, dia de Tots Sants, per anar al cementiri a vetllar els seus difunts. Hi ha qui ha decidit anar en família, d’altres anaven de forma individual a posar flors o netejar la làpida.

Durant tot el dia d’avui i de demà, l’horari del Cementiri Vell i del Cementiri Pins de la Creu és de 9h a 19h de forma ininterrompuda per facilitar l’afluència dels usuaris. Al Cementiri Vell també hi ha un espai per vetllar els nadons estel, aquells que malauradament van néixer sense vida, o que van morir al ventre de la mare. Un monument simbòlic amb un espai per encendre una espelma en la seva memòria els recorda.

L’origen de Tots Sants es remunta a la celebració celta del Samhain, l’any nou. Els dies del Samhain eren foscos i s’estrenyia la relació entre vius i morts. Es deia que les ànimes tornaven a la terra i eren rebudes amb fogueres i sacrifics. A principis del segle VII, el papa Bonifaci IV va cristianitzar la celebració i va designar l’1 de novembre com el dia de Tots Sants (All Hallows en anglès), i la nit de Samhain va passar a anomenar-se la nit de Tots Sants (All Hallows Eve, més endavant Halloween). És a dir, tot i que la festivitat de Halloween està molt estesa als Estats Units, el seu origen és el mateix que Tots Sants.

Comparteix el contingut!

Go to Top