Un senglar es passeja per la plaça Conrad Prat

2023-12-06T21:03:14+01:0006/12/2023|

Cada vegada és més habitual veure porcs senglars campant per Calella. A vegades en solitari i d’altres en manada, els animals baixen al nucli urbà buscant menjar. És el que va captar una veïna aquest dimarts al vespre a la plaça Conrad Prat: un senglar ensumant la vegetació dels voltants de la plaça, just davant de l’entrada a la sala polivalent de la Fàbrica Llobet.

A trets generals, els senglars no són perillosos per si mateixos, però si que poden atacar si se senten intimidats. Per això, el més prudent és evitar acostar-se si veiem un d’aquests animals a les places o regirant als contenidors a la cerca de menjar. Especialment en el cas que hi hagi una mare i les seves cries, ja que es poden tornar molt agressives si perceben una amenaça pels cadells.

On els senglars són tot un perill és a la carretera: a la sortida de l’autopista de Calella van provocar un accident mortal. Encara se’n poden veure exemplars periòdicament a la mateixa zona, ja que el tram està rodejat de boscos. Els alcaldes de Calella, Marc Buch, i Pineda, Xavi Amor, ja han demanat mesures a la Generalitat per evitar que els senglars envaeixin la via, però pel moment no s’ha fet cap actuació i alguns conductors encara fan cops de volant quan se’ls troben, majoritàriament de nit, al mig de la calçada.

Comparteix el contingut!

Go to Top