Història del bar Dos40

2024-03-03T09:08:52+01:0025/02/2024|

Estimats lectors, us explicaré la historia d’aquest restaurant ubicat al carrer Església número 240 de Calella.

Van començar fa anys, el 1975, l’àvia de l’Aram. Va començar amb el nom de La Corda, era un restaurant de menjar típic català: calçotades plats fets amb llenya i la decoració amb bigues de fusta i objectes típics de la terra, molt rústic. L’Aram el que va fer va ser canviar la decoració conservant las bigues de fusta, ara és un restaurant molt al dia i molt ben decorat i còmode.

El menjar també ha canviat, és molt peculiar i atractiu, amb productes de proximitat, com unes hamburgueses amb carn de primera de Girona, fan amanides molt variades amb fruita i pasta. No tenen menú, però pots combinar bé i et surt per uns 10 o 12 euros amb beguda, postres i cafè, tot de molt bona qualitat. Per exemple, amanida, braves, hamburguesa i cafè. Té terrassa interior i taules al carrer.

Té un cuiner, el Lauren, que porta ja 8 anys i cambrers molt educats que tenen un tracte familiar amb el client, que por regla general repeteix. Si torna per exemple a esmorzar o prendre un cafè amb llet i una pasta, el cambrer recorda sempre el que pren i ja no ha ni de demanar. En una paraula, el que venen és el Dos40, molt original i peculiar. L’entrepà és com el de casa, molt natural, i l’avantatge és que amb els mateixos preus que d’altres el client no ha de servir-se. Al Dos40 serveixen amb afecte i molt bona atenció, que és el que trobem a faltar cada dia. També el cafè saben fer-lo amb una bona premsada, a part de ser de qualitat, com els italians. Això ho fan a pocs llocs de Catalunya. El cafè amb llet amb crema és el que diuen a Itàlia un capuccino, no utilitzen cafè torrefacte perquè no és tan bo como el natural.

La tasca de l’Aram és gestionar i controlar. Fa poc s’ha incorporat la seva mare, que és mestra; tenen un total de 8 persones. Té el seu germà que l’ajuda molt a nivell de comptabilitat.

La cuina és excel·lent, tenen tota classe de cerveses, tant nacionals como internacionals. La cervesa de barril és sense gas, molt millor perquè no infla como la de gas que serveixen a altres llocs. Estimats lectors, els recomano. A més, l’Aram està orgullós de treballar per Calella, dona feina a vuit famílies de Calella, ho fa no només per guanyar-se la vida, sinó perquè ho sent i gaudeix oferint aquest servei al poble de Calella.

Comparteix el contingut!

Go to Top