Aigua freàtica d’un pou del Parc Dalmau, el nou mètode per regar la vegetació

  • Les restriccions per la sequera no permeten utilitzar aigua potable per regar i l’Ajuntament ha decidit fer servir l’aigua del subsòl tractada amb clor

  • No es contempla destinar aquesta aigua a netejar els carrers

Un cartell al tanc indica que l'aigua no és potable. (Foto: Aj. Calella)

2024-03-03T13:30:12+01:0003/03/2024|

L’Ajuntament ha començat a regar els arbres i les jardineres de la ciutat amb aigua freàtica d’un pou municipal situat al Parc Dalmau que, afirma, se sotmet a un tractament amb clor per “eliminar-ne microorganismes”.

En l’actual fase d’emergència I per sequera, està prohibit regar la vegetació amb aigua potable i el consistori considera que aquest mètode permet “salvar l’arbrat de nova plantació així com altres plantacions que requereixen reg per la seva supervivència i suposen elements clau per als refugis climàtics i de fauna” sense utilitzar aigua de boca. Un cartell al tanc informa que es tracta d’aigua freàtica i que no és apte pel consum humà.

L’Ajuntament no contempla, de moment, utilitzar aquesta aigua per netejar carrers, malgrat tampoc es permet fer servir aigua potable. Per tant, se’n desprèn que no es netejaran amb aigua. El decret de sequera només ho permet en el cas que s’hagi produït un accident o un incendi o si existeix un risc per la salut o per la seguretat.

Aigua regenerada per regar i netejar

Un altre dels mètodes que s’està treballant per utilitzar per regar la vegetació i netejar carrers és el de l’aigua regenerada que surt de les estacions depuradores. El Consell Comarcal del Maresme ha inaugurat recentment l’estació de Mataró, la més avançada de la comarca a l’hora d’executar els processos de regeneració de l’aigua. Tot i així, l’ens comarcal està a l’espera de rebre l’autorització de l’Agència Catalana de l’Aigua per començar a utilitzar-la.

Tot i que la prova pilot ha començat a la capital, per tota la comarca hi ha estacions depuradores que es poden destinar al mateix ús, com la de Pineda. Aquest és l’objectiu del Consell Comarcal, malgrat encara queden passos per aconseguir-ho.

Comparteix el contingut!

Go to Top