Arts d’Estiu passa a dir-se Nits d’Estiu, agafant el nom del festival calellenc

  • El nou nom és pràcticament idèntic al de Nits d’Estiu de Calella (NEC), el festival musical de la ciutat

  • La nova ubicació és a la zona de La Llàntia, a Santa Susanna, al costat de la platja de Pineda on se celebrava fins ara però envoltada de camps i no de cases

El festival es mou només uns metres, però canvia de municipi. Fins ara, se celebrava fins ara a la platja d'Els Pins de Pineda de Mar i ara es farà a la zona de La Llàntia, ja en terrenys de Santa Susanna. Aquest canvi implica allunyar-se dels habitatges.

La ubicació del festival es trasllada uns metres. (Foto: Aj. Pineda de Mar)

2024-03-14T10:23:03+01:0013/03/2024|

El festival Arts d’Estiu tornarà a celebrar-se aquest any després que Costes el prohibís l’any passat, però amb canvis: entra a l’equació l’Ajuntament de Santa Susanna i s’anomenarà Nits d’Estiu. Un nom que pels calellencs resulta molt familiar, ja que el festival musical local es diu Nits d’Estiu de Calella, és pràcticament una còpia. De fet, l’Ajuntament de Calella no ha arribat a registrar mai el nom, però a l’Oficina Espanyola de Patents i Marques si que consta Nits d’Estiu Pineda de Mar – Santa Susanna des de l’11 de març, amb la promotora musical The Project Music Company, S.L. com a titular.

A més, no es farà a Pineda sinó a pocs metres enllà, ja al terme municipal de Santa Susanna, al terreny de La Llàntia, on no hi ha habitatges. D’aquesta forma, s’intenta esquivar la prohibició del Departament de Territori de l’any passat, quan va denegar els permisos degut a que no es preveien “mesures correctores” davant les múltiples queixes per sorolls i excés de concerts. La Generalitat continua tenint, però, l’última paraula.

Pel moment, l’Ajuntament de Santa Susanna i el de Pineda de Mar han signat un conveni en el qual s’especifica que The Project seguirà gestionant les actuacions, segons informa La Vanguardia, que especifica seran 12 concerts. El nom dels artistes es donaran a conèixer en una roda de premsa que es farà el pròxim dilluns al terreny on es muntarà el festival. El diari també apunta que el Village canviarà de nom i es mantindrà a Pineda.

De qui falta conèixer si tindrà vinculació és el Centre Cultural de Pineda, del qual depenen els antics organitzadors. De fet, l’empresa Festival Arts d’Estiu, titularitat del Centre Cultural, té registrat el nom, del que es desprèn que en quedaria al marge ja que el nou nom és propietat de The Project Music Company.

L’Arts d’Estiu es va suspendre a últim moment l’any passat per la falta de permisos i després d’un intent fallit de negociar amb Costes de la Generalitat. Es van haver d’anul·lar la majoria de concerts, però alguns es van traslladar al Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols. La polèmica naixia de les denúncies dels veïns del barri de Bellamar, el més pròxim a l’Espai Marítim, per l’excés de concerts amb nivells de sorolls massa elevats, ja que durant l’estiu coincidien, a part dels 17 concerts del festival, el Psychobilly -que també se celebrarà a Santa Susanna- i les barraques. De fet, una resolució prèvia del Síndic de Greuges recomanava el trasllat del festival a una ubicació que no provoqués molèsties als veïns.

El conflicte pel festival es va estendre també a nivell polític, ja que la Generalitat estava governada per ERC, l’Ajuntament de Pineda pel PSC i des de diferents sectors es va atribuir les queixes veïnals a una pressió per part de Junts, després desmentides.

Comparteix el contingut!

Go to Top