La plaça Jaume Marxuach, pròxim objectiu de l’Ajuntament amb una inversió de mig milió d’euros

  • El projecte de remodelació de la plaça preveu renovar l’àrea infantil per una amb jocs de fusta, similar al Parc de les Veles, i plantar arbres que donin ombra

Recreació virtual de la zona infantil de la plaça Jaume Marxuach. (Foto: Eliseupaisatgista)

2024-03-13T12:40:03+01:0013/03/2024|

La del Parc Dalmau no és l’única àrea infantil que l’Ajuntament té previst remodelar pròximament. També té al punt de mira la plaça Jaume Marxuach, fent una reforma integral per envoltar l’espai d’arbres deixant els elements de joc al mig. Els actuals han quedat obsolets i estan malmesos pel desgast i l’envelliment.

El projecte preveu una inversió de mig milió d’euros, superior a la del Parc Dalmau. L’ha redactat el paisatgista Eliseu Guillamon, per un import de gairebé 13.700 euros, qui també va ser l’autor del Pla Director del Parc Dalmau, va dirigir les obres del Laberint i dels Jardins de la Fantasia, i va dissenyar el projecte de recuperació de la bassa de la pedrera i del Parc de les Veles. De fet, l’àrea infantil recorda a aquest últim: consistirà en elements de fusta i troncs naturals amb la construcció de dues torres, dos tobogans i estructures de rocòdrom

No obstant, l’acollida de la zona de gronxadors del Parc de les Veles palideix davant la del parc del costat de La Gàbia. La quantitat de famílies que es juguen habitualment a cadascuna de les dues àrees de jocs demostra que les instal·lacions de fusta minimalistes no acaben de convèncer els calellencs, que prefereixen els elements tous, de colors i creatius com és el cas de la zona del passeig.

Nova zona verda i d’ombres

Un dels canvis més notoris que experimentarà la plaça d’acord amb el projecte és la plantació de diferents tipus d’arbres, així com altres arbustos i vegetació floral, per crear espais d’ombra. Actualment, la plaça és una zona àrida, pràcticament sense espais verds. L’objectiu és que faci de refugi climàtic natural en els mesos de més calor, com ho fa el Parc Dalmau. També adaptant espais perquè funcionin com jardins de pluja que concentrin l’aigua que caigui sobre el terreny.

Les obres engloben una àrea de 1.780 m² i inclouen també la creació d’una font. També d’una xarxa de reg i d’un aparcament per a bicis, així com la reforma de les voreres perimetrals i el canvi de l’enllumenat. La durada prevista de les tasques és de 4 mesos.

El projecte, aprovat inicialment

La Junta de Govern Local ha fet l’aprovació inicial del projecte de remodelació i ara es troba a exposició pública. És a dir, fins el 22 d’abril, qui vulgui el pot examinar i presentar al·legacions. Posteriorment, s’haurà de fer l’aprovació definitiva abans de treure-la a licitació, malgrat el pressupost d’aquest 2024 no contempla aquest mig milió d’euros per la reforma.

La remodelació de la plaça Jaume Marxuach era també una de les promeses electorals de Junts, que ja van presentar algunes de les recreacions en 3D incloses en el projecte durant la campanya electoral.

Comparteix el contingut!

Go to Top