El TSJC rectifica: el judici per la campanya “és Calella” se celebrarà el novembre

  • El judici contra Candini, dues extreballadores i un empresari se celebrarà del 18 al 20 de novembre a l’Audiència de Barcelona

2024-03-18T10:57:49+01:0018/03/2024|

El judici per les presumptes irregularitats en la contractació de la campanya turística “és Calella” no començarà aquest dilluns, sinó d’aquí mig any. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rectificat la data i ha confirmat que està previst pels dies 18, 19 i 20 de novembre a l’Audiència de Barcelona. Quan s’obri el judici oral, hauran de declarar l’exalcaldessa Montserrat Candini, dues extreballadores de l’àrea de comunicació i l’empresari que va dissenyar i auditar la campanya turística de l’any 2020. També estan citades altres persones en qualitat de testimonis.

Es tracta d’un procediment abreujat, de tal forma que la sentència es coneixerà en un màxim de cinc dies. Si hi ha un acord previ amb la Fiscalia, la sentència es llegirà en veu alta durant la mateixa vista. El judici se celebrarà un cop el Jutjat d’Instrucció número 4 d’Arenys de Mar, que és qui ha comandat la investigació juntament amb la Unitat d’Anticorrupció dels Mossos d’Esquadra, ha tancat la fase de diligències.

La querella que va presentar la Fiscalia és per la contractació de la campanya turística “és Calella”, a l’estiu de l’any 2020, i l’auditoria que havia d’avaluar si l’impacte havia estat l’esperat, contractada a finals del mateix any. Dues empreses vinculades i que tenen el mateix administrador van realitzar la campanya i l’auditoria, percebent un total de 30 mil euros, superant el màxim permès per contractes menors.

Un altre fet irregular que destaca la querella del Ministeri Públic és l’encadenament de contractes menors de dues extreballadores de l’àrea de Comunicació, que no estaven a la plantilla d’empleats municipals sinó que eren autònomes. Aquest és, precisament, el punt on la Fiscalia hi veu una infracció: en el fet de fragmentar contractes per cobrir necessitats permanents del consistori. També acusa a l’exalcaldessa d’haver demanat a una de les dues mercantils relacionades amb la campanya que pagués factures a les dues treballadores, malgrat segons la Fiscalia mai van prestar serveis per aquesta empresa.

Comparteix el contingut!

Go to Top