BRANDED CONTENT

El Festimatge dona el tret de sortida a un mes de fotografia i curtmetratges

  • L'estrena de "Towers", el curt de Foto-Film que commemora el 30è aniversari del Trofeu Torretes, és un dels actes més destacats

  • La secció fotogràfica mostrarà una exposició del dissenyador Manuel Pertegaz i incorpora un Mercat i intercanvi de fotografia

Foto-Film ha escollit les Torretes com a imatge del Festimatge d'aquest any

  • El Festival de la Imatge de Calella se celebrarà del 13 d’abril al 12 de maig i reunirà els tres certàmens tradicionals: la Trobada Internacional de Cinema 9,5 mm que arriba a la 51a edició, el 48è Trofeu Torretes de Fotografia i el Trofeu Torretes de Curtmetratges que celebrarà el 30è aniversari.

2024-04-11T09:10:13+01:0011/04/2024|

Calella torna a ser l’amfitriona artística de la fotografia i el cinema amb la celebració del Festimatge, organitzat per Foto-Film Calella, que ja arriba a la 19a edició amb una vintena d’exposicions de fotografia, projeccions de pel·lícules en 9,5 mm, curtmetratges, mercats i tallers. Serà tot un mes dedicat a l’audiovisual, del 13 d’abril al 12 de maig, amb activitats a diferents espais de la ciutat.

El dissenyador Manuel Pertegaz, protagonista de l’exposició a l’Ajuntament Vell

“Pertegaz” és l’exposició fotogràfica principal, la qual rendeix homenatge a la vida i obra del dissenyador de moda Manuel Pertegaz. Inclou imatges inèdites de la col·lecció personal de l’artista fetes per un munt de fotògrafs, en molts casos amateurs, i s’hi exhibeixen fotografies conegudes de les seves creacions d’alta costura. El Festimatge ret un homenatge al modista, vinculat a Pineda de Mar.

A la Fàbrica Llobet es mostraran més de mil fotografies repartides en 23 mostres i 5 tallers: un de fotogrames, a càrrec de Joan Teixidor; un altre sobre l’estenop aplicat al món digital, de Gillem Torné; un més de retrat creatiu, que porta Jorge Miguel Jaime; i dos sobre l’emulsió líquida i la cianotípia, a càrrec d’Enric Manonelles.

El certamen fotogràfic també inclou el 48è Trofeu Torretes de Fotografia, que enguany ha rebut a concurs 1568 fotografies, de 140 fotògrafs de 25 països diferents, i que ha guanyat l’italià Maurizio Trifilidis. Totes les fotos premiades, així com la resta de les exposicions, es poden visitar a la Fàbrica Llobet-Guri o gaudir-les projectades durant l’acte de cloenda o a la web del FESTIMATGE.

La fotografia guanyadora del Trofeu Torretes, “Mother and Child” (Foto: Maurizio Trifilidis)

Una novetat molt ben rebuda pels col·leccionistes és la inclusió d’un Mercat i intercanvi de fotografia on es podran adquirir fotografies, films, cartells i màquines antigues el 28 d’abril.

El Trofeu Torretes celebra el 30è aniversari amb l’estrena de “Towers”

Pel que fa al Trofeu Torretes de Curtmetratges, un dels emblemes del Festimatge, enguany celebra els seus 30 anys, i per commemorar-ho Foto-Film estrenarà “Towers”, un curt dirigit per Josep Maria Colomer i Marçal Mora, que narra la participació de les Brigades Internacionals a Calella durant la Guerra Civil. També es farà la projecció d’uns 90 curtmetratges.

La programació d’activitats inclou també la projecció a l’Auditori de Can Saleta de gairebé 90 curtmetratges seleccionats al 30è Trofeu Torretes de Curtmetratges, al qual s’han presentat enguany 670 treballs. El català Iván Morales ha estat el guanyador del Trofeu d’Honor amb el seu curt “Sushi”. Tampoc hi faltarà la tradicional gala de cinema local, el dissabte 4 de maig, i la matinal de cinema jove amb la projecció de curtmetratges realitzats als tallers de l’Institut Euclides de Poblenou.

Les entrades a les exposicions i projeccions de curtmetratges són d’accés lliure. La sala d’exposicions de l’Ajuntament Vell, la sala de columnes de la Fàbrica Llobet, l’Auditori de Can Saleta i la Biblioteca Serra i Moret seran els espais on s’oferiran les activitats del Festimatge, però també algunes botigues decoraran els seus aparadors per l’esdeveniment.

Comparteix el contingut!

Go to Top