Aina Da Silva supera l’equador d’Eufòria mostrant la seva versió més íntima

  • L’espectacularitat de les actuacions de l’artista calellenca s’ha reduït a la darrera gala, donant tot el protagonisme a la seva veu amb la sensibilitat de la cançó catalana “Amor sagaç”, de Clara Peya

  • Da Silva ha superat cada programa i va ser la primera favorita

Aina Da Silva en la darrera gala d'Eufòria. (Foto: 3Cat)

2024-04-13T10:24:52+01:0013/04/2024|

Aina Da Silva està deixant empremta al talent show musical Eufòria. L’artista calellenca acaba de superar la gala central, que implica l’equador del programa, canviant totalment de registre. “Catalunya, avui us ensenyo la meva part més íntima, la meva part més vulnerable. Sempre m’heu vist molt diva, la cara, la ‘pose’. Avui és al revés, és l’Aina més sensible”, anunciava abans d’ocupar l’escenari. I els balls urbans als quals ens té acostumats van deixar pas a una actuació minimalista, on la seva veu tenia tot el protagonisme interpretant la delicada “Amor sagaç”, de la catalana Clara Peya, acompanyada al piano de la coach vocal del programa, Clara Luna.

Fora de la seva zona de confort, Da Silva es va enfrontar a les seves pors. Durant els assajos de la setmana, l’artista reconeixia que aquesta part més íntima “és la que em costa més ensenyar. Em trec les opinions de la gent que diu que només sé ballar i no sé cantar. Jo des de petitona ballava, i a casa sempre era ‘la nena balla, la nena no canta’. Però aquesta nena vol cantar”.

I a l’escenari, la nena va cantar. Sense coreografies que complementessin l’actuació; només amb el piano en directe i les segones veus dels seus companys de programa. I amb el seu pare i els seus tiets veient-la des del plató, una família que porta allà on va i que també l’ha recolzat des del balcó de l’Ajuntament quan va fer el pregó de la Festa Major de la Minerva. “T’estimo”, els repetia quan la presentadora li va recordar que l’acompanyaven, sense por de mostrar els seus sentiments.

El jurat li va reconéixer aquest repte. Alfred Garcia va afirmar que “hi ha una cosa màgica quan actues, les cançons s’adapten a tu. Tens una veu molt completa”, afegint que “ets una de les artistes més completes que he conegut i crec que estàs aprofitant molt el programa, perquè tot el que et donem ho superes excel·lentment”. També la Carol Rovira li va donar les “gràcies per la teva generositat i per haver-te mostrat tal com ets. Tant de bo tenir més aquesta Aina a l’escenari”. El darrer membre del jurat, Albert Sala, es va mostrar més dur tot i reconéixer la dificultat del tema. “A mi no m’ha emocionat, però ho has fet molt bé”, va valorar després d’afirmar que era un registre molt diferent al que l’artista havia fet fins ara.

Actuacions explosives

L’artista calellenca ja havia tingut un primer contacte amb un tema pop en català disminuint el ball amb “Et deixo la mà” de la primera guanyadora d’Eufòria, Mariona Escoda, però la majoria de les actuacions fins ara havien apostat per la seva vessant més explosiva, com demostren les seves actuacions a “Starships”, de Nicki Minaj, o a “S&M”, de Rihanna, dues dives en qui Da Silva s’emmiralla i que va saber interpretar a la perfecció.

No només la posada en escena i l’elecció del tema musical han canviat en aquesta darrera gala. El vestit daurat de tall midi, tot i tenir un escot pronunciat que requeria d’una part superior similar a les dels biquinis, feta amb la mateixa tela del vestit, contrastava amb el vestuari que ha portat fins ara Da Silva. Per exemple, amb la granota amb transparències que va lluir a la gala anterior, quan l’objectiu era mostrar l’empoderament femení interpretant “Million dollar baby”, d’Ava Max, recollint també el seu característic cabell de mil tirabuixons en llarguíssimes trenes. Però també amb la resta de “looks”, molt més arriscats, que s’han convertit en el seu segell d’identitat.

Primera favorita

La seva capacitat per menjar-se l’escenari la va fer convertir-se en la primera favorita d’aquesta tercera edició d’Eufòria. La vitalitat amb la que va llençar el missatge de suport mutu i diversitat de “Lxs nenxs”, de Roba Estesa, va posar d’acord als tres membres del jurat per donar-li immunitat.

El nivell puja gala rere gala. El d’Aina Da Silva ja estava pels núvols quan va entrar, després de participar en festivals tan multitudinaris com el Reggaeton Beach Festival. La calellenca també demostra saber mimetitzar-se amb estils totalment diferents i porta sempre el nom de Calella per bandera.

Comparteix el contingut!

Go to Top