Mor el filòsof i polític calellenc Josep Maria Terricabras

Josep Maria Terricabras havia estat eurodiputat per ERC. (Foto: EU/Christian Creutz)

2024-04-16T20:55:48+01:0016/04/2024|

El calellenc Josep Maria Terricabras ha mort aquest dimarts als 77 anys. Filòsof, escriptor i polític, va ser diputat del Parlament Europeu per ERC del 2014 al 2019 i candidat a senador a les darreres eleccions, a més de catedràtic emèrit de la Universitat de Girona. Terricabras va ser també membre de l’Institut d’Estudis Catalans i president del Comitè de Seguiment de la Declaració Universal de Drets Lingüístics.

El polític va ser distingit com la persona més rellevant de Calella segons el mapa elaborat amb les dades de Viquipèdia i Wikidata, dos portals de cerca d’informació  d’abast mundial. Fa un any va participar a la commemoració de l’Any Maria Cardona, fent el pròleg del llibre recull dels versos de la poetessa calellenca Maria Cardona i Codina i formant part de la presentació. Aquesta participació és la que ha recordat l’alcalde de Calella, Marc Buch, llençant un missatge de condol en el que l’ha qualificat “d’ambaixador universal de la cultura i el pensament” alabant que “mai va oblidar els seus orígens”. També Junts Calella ha lamentat la mort del polític.

Calellenc de naixement, Terricabras vivia a Girona des de feia anys. L’alcalde de Girona, Lluc Salellas, ha lamentat la mort del filòsof afirmant que “la pèrdua per Girona i els Països Catalans és gegant”, considerant-lo “savi entre els savis, amic i estimat”.

També el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha tingut un record per Terricabras, amb qui afirma van “parlar, somiar i treballar per un nou país i una nova Europa, per un món millor”. “Se’n va un amic i el país perd un d’aquells homes que no ens podíem deixar perdre”, ha publicat al seu perfil d’X.

Comparteix el contingut!

Go to Top