La fira de Sant Jordi torna a la plaça de l’Església

  • La fira del llibre i la rosa s’ubicarà entre la plaça de l’Església i la de l’Ajuntament i inclourà contes, espectacles i un concert

  • L’última vegada que la fira es va celebrar a la plaça de l’Església va ser en plena pandèmia, quan es va traslladar la diada de Sant Jordi al mes de juliol pel confinament

El darrer Sant Jordi a la plaça de l'Església es va celebrar en ple estiu per la pandèmia. (Foto: CalellaCOM)

2024-04-17T10:48:45+01:0017/04/2024|

La fira del llibre i la rosa de Sant Jordi torna aquest any a la seva ubicació tradicional, la plaça de l’Església, després de dos anys en altres punts de la ciutat. De fet, la darrera vegada que es va celebrar en aquest punt neuràlgic va ser en plena pandèmia, l’any 2020, quan es va traslladar la diada de Sant Jordi al mes de juliol pel confinament. També s’ampliarà perquè les parades i les activitats s’estenguin fins la plaça de l’Ajuntament; una fórmula, la d’abastar les dues places cel centre històric, que també s’ha seguit darrerament en altres fires.

L’any passat es va instal·lar per primera vegada al Passeig Manuel Puigvert, aprofitant que Sant Jordi va caure en diumenge i que l’afluència de gent es va multiplicar durant tot el dia. La proximitat de les eleccions municipals també va propiciar la instal·lació de parades dels partits polítics que habitualment no hi són. També l’any anterior la intenció era que l’emplaçament fos el front marítim, però es va haver de traslladar a la Fàbrica Llobet per la previsió de pluja. De fet, la Fàbrica torna a ser el pla B en cas que aquest any plogui. L’any 2021, directament es va anul·lar la fira.

Espectacles que se sumen als llibres i les roses

La diada de Sant Jordi es commemorarà també amb diferents activitats, com un espectacle per les escoles a les 10:30h a la plaça de l’Ajuntament, anomenat “Un món (i un munt) de dracs”, de Tanaka Teatre, també amb un circuit de cavalleria enfocat als més petits i un concert de versions amb The Sun Cats a les 19h a la plaça de l’Església.

No hi faltaran els contes: a les 17h serà la contacontes Sílvia Serra qui explicarà “Sant Jordi i el drac gandul” a la plaça de l’Ajuntament i a les 17:30h és el torn de la Colla Gegantera de Calella que narrarà el Conte dels Gegants a la plaça de l’Església. També s’entregaran els premis del concurs d’escriptura i il·lustració “Reinventa’t la llegenda de Sant Jordi”.

Els Amics de la Biblioteca marquen l’inici de Sant Jordi el dia 20

Els Amics de la Biblioteca s’avançaran a Sant Jordi amb la lectura d’aquesta diada el dissabte 20 d’abril, a les 10:30h, a la biblioteca.

Comparteix el contingut!

Go to Top