La Diputació de Barcelona finança la remodelació de la plaça Jaume Marxuach

  • El més de mig milió d'euros que costa la renovació de la plaça i el soterrament dels contenidors anirà a càrrec d'una subvenció provincial

2024-04-25T16:11:24+01:0025/04/2024|

La remodelació de la plaça Jaume Marxuach ja està en procés de licitació. Té un cost previst de mig milió d’euros, però no anirà a càrrec del pressupost municipal sinó d’una subvenció de la Diputació de Barcelona: l’organisme provincial finançarà íntegrament tant les obres de la plaça i del parc infantil com el soterrament dels contenidors.

Tot i que inicialment, l’Ajuntament va informar que la partida provenia dels més d’1,2 milions que la Diputació destina a Calella en el marc del Pla General d’Inversions (PGI), han rectificat especificant que es tracta d’una subvenció nominativa complementària, que se suma a la ja rebuda.

A la reforma de la plaça Jaume Marxuach, valorada en mig milió d’euros, al qual se li afegeix el soterrament dels contenidors ubicats a la confluència de la plaça amb el carrer Moragas. El subministrament dels contenidors també està en licitació amb un pressupost inicial de 50 mil euros, tot i que l’Ajuntament preveu que costi gairebé 130 mil.

Jocs infantils de fusta, arbres i aprofitament de l’aigua de pluja

Les obres de renovació inclouen la instal·lació d’una nova àrea infantil amb jocs de fusta, similar al Parc de les Veles, amb dues torres, dos tobogans i estructures de rocòdrom. 

També serà notòria la plantació de diferents tipus d’arbres, així com altres arbustos i vegetació floral, per crear espais d’ombra. Actualment, la plaça és una zona àrida, pràcticament sense espais verds. L’objectiu és que faci de refugi climàtic natural en els mesos de més calor, com ho fa el Parc Dalmau. També adaptant espais perquè funcionin com a jardins de pluja que concentrin l’aigua que caigui sobre el terreny.

Les obres engloben una àrea de 1.780 m² i inclouen també la creació d’una font. També d’una xarxa de reg i d’un aparcament per a bicis, així com la reforma de les voreres perimetrals i el canvi de l’enllumenat.

Es preveu que les obres s’iniciin a mig estiu i es finalitzin abans que arribi l’hivern, amb un termini aproximat de 4 mesos.

Soterrament dels contenidors

El projecte també contempla el soterrament d’una de les illes de contenidors de la plaça, la que es troba a la confluència amb Moragas. L’Ajuntament ha obert una licitació paral·lela pel subministrament i instal·lació dels quatre contenidors, que es correspondrien als de la selectiva i l’orgànica, ja que els de rebuig ja ho estan. L’altra illa de contenidors de la plaça, amb el carrer Sant Antoni, també estan soterrats. L’obra començarà el mes de setembre i durarà 2 mesos.

Comparteix el contingut!

Go to Top