L’Ajuntament encarrega la reparació de la paret de l’aparcament Bartrina afectada per l’incendi de febrer

  • Els veïns portaven temps advertint del perill de despreniment dels maons de la paret, que va quedar afectada per les flames

  • L’Ajuntament no es planteja retirar els contenidors, tal com demanaven els veïns

2024-05-04T18:01:22+01:0004/05/2024|

L’Ajuntament ha encarregat la reparació de la paret de l’aparcament Francesc Bartrina, dos mesos després que quedés afectada per l’incendi que va calcinar cotxes, contenidors i el tancat de fusta que els amagava. Els veïns portaven tot aquest temps advertint que els maons de la paret presentaven un risc important de desprendre’s, però el consistori argumenta que estaven pendents de l’assegurança per poder-hi actuar. De fet, hi ha tanques que impedeixen acostar-se a la paret, però algunes motos continuen utilitzant la zona per aparcar-hi, malgrat la senyalització prohibeix. L’estacionament per motos s’ha traslladat a l’altra banda del solar.

Les obres de restitució de la paret tenen un cost de gairebé 17 mil euros i s’utilitzarà material ignífug per protegir-la de possibles nous incendis.

Els contenidors es queden

La reclamació dels veïns de retirar la illa de contenidors de l’aparcament han caigut en un sac foradat. L’Ajuntament no es planteja suprimir-los al·legant que col·lapsaria el servei de recollida i tampoc està previst soterrar els contenidors aquest any, però està estudiant a quina zona de l’aparcament ubicar-los. El que no es tornarà a col·locar és el tancat de fusta que amagava els contenidors i que els veïns criticaven per ser un niu d’incivisme.

Després de l’incendi del mes de febrer, que va cremar amb gran virulència, els veïns més propers reclamaven la retirada o, com a mínim, el soterrament dels contenidors. Era el segon foc que es produïa en aquest mateix punt; el primer va ser fa uns sis anys. La veïna més pròxima, Roser Gonzàlez, apunta el perill que suposa pel seu fill, amb mobilitat reduïda, que es produeixi un nou incendi, ja que resultaria molt complicat evacuar-lo.

Els veïns han mantingut dues reunions amb els responsables de l’àrea de Sostenibilitat, però en cap d’elles han aconseguit les solucions que reclamen. Tot i així, no estan disposats a aturar-se i s’estan assessorant per prendre accions legals per aconseguir les mesures de seguretat i salubritat que consideren necessàries i que troben a faltar des de fa anys. “Mentre no se soluciona, que posin els contenidors a la paret del parquímetre, que està buit”, demanen. Des del primer moment han retret que no hi ha prou distància entre la ubicació de les bústies i els habitatges.

Comparteix el contingut!

Go to Top