L’Ajuntament mediarà en el conflicte de la neteja però demana “paciència i responsabilitat” al personal

  • Els treballadors i l'empresa Urbaser i Arca del Maresme havien de tenir una nova reunió demà dijous, però l'empresa l'ha desconvocat

  • Bona part de la plantilla s’ha tornat a concentrar aquest dimecres a les portes de l’Ajuntament xiulant per visibilitzar el seu malestar

2024-05-29T16:07:29+01:0029/05/2024|

L’Ajuntament accepta el paper de mediador entre els treballadors en peu de guerra i l’empresa que presta el servei de neteja i de recollida d’escombraries, l’UTE Urbaser Arca del Maresme. El 17 de maig, l’alcalde, Marc Buch, i el regidor de Sostenibilitat, Quim Pla, van mantenir una reunió amb representants dels treballadors i enllaços sindicals. Aquest dijous, empresa i personal havien de mantenir una nova reunió per intentar desencallar el conflicte, però l’empresa l’ha desconvocat com a represàlia per la nova xiulada de la plantilla davant de l’Ajuntament.

Tot i així, l’Ajuntament demana “paciència” al personal perquè les negociacions de convenis tenen “la seva complexitat” i també “responsabilitat i professionalitat per resoldre aquest conflicte intern, garantint que el servei a l’Ajuntament de Calella no es vegi afectat”. També ha advertit que es tracta d’una negociació sindical entre els treballadors i l’empresa, de la qual el consistori no en forma part.

Nova xiulada dels treballadors

Bona part de la plantilla de l’empresa s’ha tornat a concentrar a les portes de l’Ajuntament fent una xiulada per visibilitzar el seu malestar per una remuneració que consideren insuficient i per no tenir el material necessari per treballar, sentint-se en perill utilitzant els vehicles. Una protesta a la qual hi han assistit Enric Gómez i Francesc Millán d’Estimem Calella, que s’han acostat a per conèixer de primera mà la problemàtica dels treballadors.

Les màquines estan velles, amb el perill que representen, els contenidors com estan… hem arribat a una situació de precarietat en tots els àmbits, tan laboral com de maquinària, que hem dit prou“, afirma un dels membres del comitè d’empresa, Santi Pons, tot i lamentar que “l’empresa no està per la labor” i que la proposta que plantejaven Urbaser i Arca del Maresme era “ridícula, gairebé ofensiva“. Per això, reclamen que l’empresa “s’assegui a negociar de veritat“. Pel moment, l’empresa ha anul·lat la reunió d’aquest dijous.

Entre les demandes salarials i laborals que el comitè d’empresa ha inclòs en el conveni i que l’empresa ha denegat hi ha un augment del sou del 5,7% per tota la plantilla, un augment del preu de les hores extres i una quarta paga extra al mes de setembre, a més d’un canvi en els horaris per tenir un dia lliure més a la setmana. Lamenten que la pujada de l’1,5% des de fa 4 anys és “molt minsa” i que “amb un copet a l’esquena, els treballadors no anem a comprar“. També reclamen nous vehicles que garanteixin la seguretat del personal i material adequat per poder prestar el servei correctament.

La plantilla afirma estar molt unida en les seves reivindicacions i anar a l’una en les accions a prendre pròximament.

Comparteix el contingut!

Go to Top