Arrenquen les obres de la remodelació de la Plaça Marxuach

  • La renovació de la plaça inclou la renovació dels jocs infantils i la creació d’una zona d’ombra; també el soterrament dels contenidors

  • El projecte té un cost de 432 mil euros que subvenciona la Diputació de Barcelona

2024-07-09T17:17:36+01:0009/07/2024|

Les obres per renovar la plaça Jaume Marxuach ja han començat. Qui hagi passat per la zona haurà vist les màquines excavadores treballant a la plaça; de fet, alguns veïns s’han indignat en veure que s’arrancaven els pocs arbres que hi ha actualment i consideren que l’estiu no és el moment de fer aquest tipus d’obres. 

L’objectiu és substituir la zona de jocs infantil, que ha quedat obsoleta i malmesa pel desgast i l’envelliment, per una nova feta amb elements de fusta, semblant a la que es troba al Parc de les Veles, segons consta al projecte. Suposa una inversió de més de 384 mil euros, subvencionats per la Diputació de Barcelona, amb una diferència de més de 100 mil euros respecte el preu de partida, que era de mig milió. Les obres les executa l’empresa Excavaciones Bermúdez S.L., i duraran uns 4 mesos

Els canvis a la plaça

L’àrea infantil consistirà en elements de fusta i troncs naturals, amb la construcció de dues torres, dos tobogans i estructures de rocòdrom, segons el projecte elaborat pel paisatgista Eliseu Guillamon, qui també va dissenyar el Parc de les Veles i va redactar el Pla Director del Parc Dalmau. Unes instal·lacions minimalistes que aniran envoltades de diferents tipus d’arbres per crear espais d’ombra i convertir-ho en un refugi climàtic natural durant els mesos de més calor. 

Les obres engloben una àrea de 1.780 m² i inclouen també la creació d’una font. També d’una xarxa de reg i d’un aparcament per a bicis, així com la reforma de les voreres perimetrals i el canvi de l’enllumenat

L’actuació integral a la plaça Jaume Marxuach també inclou el soterrament dels contenidors en superfície que hi ha al carrer Moragas. Aquesta actuació té un cost de gairebé 50 mil euros i serà l’empresa Praxbase la que subministrarà els contenidors. Pel moment, l’Ajuntament no ha informat si es farà de forma paral·lela a la remodelació de la plaça o si s’executarà més endavant. 

Comparteix el contingut!

Go to Top