La Fundació Humana recupera 23 tones de roba usada a Calella en mig any

Humana classifica la roba que recullen en funció de si es pot reutilitzar o no

2022-07-22T09:49:09+01:0022/07/2022|

Els calellencs hem donat 23 tones de roba usada durant els primers sis mesos del 2022 a través dels contenidors verds que la Fundació Humana té a Calella. La nostra ciutat és la quarta del Maresme que més quilos de residu tèxtil ha donat, ja sigui pròpiament roba, calçat, complements o tèxtil de la llar.

A la comarca, Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 290 tones de roba usada, de la qual el 90% tindrà una segona vida a través de la reutilització i el reciclatge, el que ha evitat l’emissió de 1.771 tones de CO2 a l’atmosfera. Són un total d’1,1 milió de peces de roba recuperades, que es classifiquen a la planta de preparació per a la reutilització que Humana té a l’Ametlla del Vallès. “El primer objectiu sempre és la reutilització perquè la peça més sostenible és la que ja s’ha fabricat i no té més costos ni impacte de producció; després, el reciclatge; per últim, quan no hi queda més remei, la valorització energètica o enviar-lo a l’abocador”, afirma Rafael Mas, director de Projectes i Relacions Externes d’Humana.

Gairebé el 60% de la roba que recull Humana es reutilitza, el 17% a través de les botigues de roba sostenible que té la fundació i el 42% s’exporta per comercialitzar-la principalment a Àfrica. El 32% està en un estat que no permet la seva reutilització, pel que es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes, com mantes, aïllants o draps. La resta són residus o impropis que s’incineren o es destinen a generar energia.

Segons la Fundació Humana, cada persona consumeix anualment entre 21,5 i 26 kg de roba, però només es recull selectivament el 12% dels residus tèxtils. També exposen que en els darrers 15 anys s’ha duplicat el nombre de peces venudes arreu del món, però que la seva vida útil s’ha reduït prop d’un 20%, pel que els residus tèxtils s’han convertit en un problema global.

L’entitat sense ànim de lucre assegura que la donació de roba usada també permet l’ocupació verda, és a dir, la creació i manteniment de llocs de treball. Afirmen que per cada 30 tones de tèxtil recollit poden generar un lloc de treball.

Rober de Càritas

Humana no és l’única entitat que recull la roba usada a Calella. També ho fa Càritas a través del rober, on els calellencs podem donar les peces que ja no fem servir i les venen a un preu molt inferior per tal de fer-la assequible a les persones vulnerables, malgrat tothom hi pot comprar. També recapten joguines o productes per nadons com cotxets o bressols.

Comparteix el contingut!

Go to Top