Platges obertes per tothom a partir de dilluns que ve

2020-05-30T08:16:16+01:0028/05/2020|

  • Es dividiran les platges de Calella en uns 15 sectors per controlar l’aforament. Caldrà mantenir una distància de 4 metres entre les tovalloles, però es permetran grups de fins a 15 persones.

El pròxim dilluns, 1 de juny entrarem a la fase 2. Això permetrà la obertura de la platja a tothom, un fet molt demandat per esportistes no professionals i per calellencs que volen aprofitar el bon temps per fer els primers banys de la temporada. Això sí, caldrà mantenir estrictes mesures de seguretat. Tant des del Govern central com des de Costes de la Generalitat s’han llençat tot un seguit d’actuacions que els ajuntaments hauran d’aplicar. Per això, ahir es van reunir de forma telemàtica els alcaldes dels municipis de la costa, per concretar com aplicar les mesures.

Un dels requisits que ja s’ha anat anunciant és el control de l’aforament, que es farà de forma tecnològica. Els ajuntaments estan rebent ofertes d’empreses que es dediquen precisament a aquesta tasca. El consistori calellenc ha contractat a l’empresa DatActionS per implementar l’aplicació DasEyes, amb el que es sectoritza les platges en 15 zones virtuals, i a través de la xarxa WiFi es detecta quanta gent està a aquestes zones i com estan distribuïdes. També es comptarà amb una webcam que donarà una imatge zenital, és a dir, des de l’aire. Aquests sectors no segmentaran als usuaris.

El consistori calellenc ha contractat també a la consultora DPT21 perquè elabori un protocol d’actuació sobre la platja que fixi els criteris d’aforament i determini els passos a seguir si es produeix alguna incidència.

Com va explicar CALELLA COMUNICACIÓ, caldrà mantenir una distància de seguretat  de 4 metres quadrats. Proactiva, l’empresa que gestiona el socorrisme a Calella i a molts municipis de Catalunya, va fer aquesta proposta, que les autoritats s’han fet seva. La platja de Calella té una capacitat màxima de 40.000 persones.

  • Amb les platges plenes, tot i la distància de seguretat hi cabria de sobres tot Calella. En concret, a la platja de les Roques hi hauria espai per 4784 persones, a la platja de Garbí 13.536 persones i 20.820 a la platja de Calella.

Les platges hauran d’estar senyalitzades amb les mesures que s’han de seguir. També la megafonia recordarà els consells de seguretat. Hi haurà 23 persones treballant en temporada alta a les platges i 18 en temporada baixa. Tres d’ells seran policies, no s’ha especificat quina serà la tasca de la resta de personal.

Encara no s’ha detallat si es podran utilitzar serveis com les dutxes o els lavabos ni, en cas d’utilitzar-se, com es farà la seva desinfecció.

Comparteix el contingut!

Go to Top