Ciutadans decidirà qui serà el nou alcalde o alcaldessa de Calella

2019-06-11T10:48:26+01:0011/06/2019|

Tot i que en un primer moment el PSC es postulava com la clau per la formació de govern, el pacte anunciat amb Junts per Calella ha provocat que passi a Ciutadans. El seu regidor, Guillermo Gomis, pot abstenir-se i fer alcaldessa a Candini o votar a favor del candidat que proposin les esquerres i validar el canvi. En qualsevol cas, cal una majoria de 9 vots a favor el dia 15. Si no hi ha majoria, es proclamaria com a alcalde el cap de la llista més votada, en aquest cas Montserrat Candini.

L’alcaldessa electe de Junts per Calella governaria la ciutat per tercer mandat consecutiu. Espera reeditar el pacte amb el PSC. Entre els dos partits sumen 3389vots, és a dir, un 41,45% del total, i tenen 8 regidors. Ho van presentar en una roda de premsa on van explicar que encara no havien decidit qui portaria cada cartera i s’emplaçaven a especificar totes les qüestions un cop s’hagués formalitzat l’acord.

Per altra banda, la setmana passada es va conèixer que s’està formant un pacte d’esquerres entre ERC, Calella en Comú i la CUP. En aquest cas, l’alcaldia podria passar a mans de Xavier Ponsdomènech, el cap de llista d’ERC, o de Josep Maria Juhé, número 1 dels comuns que ja va ser alcalde durant el mandat 2007-2011. Els tres partits sumen 3679 vots, és a dir, un 45% del total de votants, i tenen també 8 regidors.

Qui té la clau per desfer aquest empat és Ciutadans. El seu cap de llista i únic regidor a l’Ajuntament, Guillermo Gomis, pot abstenir-se i fer alcaldessa a Candini per tercera vegada consecutiva o votar a favor d’un govern d’esquerres. Si això es produís, Candini passaria a la oposició juntament amb els socialistes. En qualsevol dels casos, caldrà veure què guanya Ciutadans, un partit que s’estrena aquesta legislatura i que arrenca com la peça clau en la formació de govern.

La incògnita es resoldrà aquest dissabte quan s’investeixi el nou alcalde o alcaldessa de Calella. Serà a les 12h a la sala de plens de l’Ajuntament.

Comparteix el contingut!

Go to Top