Els calellencs volen convertir l’antic Salicrú en un centre de formació pels joves o en una residència per a la gent gran

  • Són les dues propostes que més es repeteixen al debat que va generar CALELLA COMUNICACIÓ a través de les xarxes socials.

CALELLA COMUNICACIÓ va explicar l’estat de deteriorament en el qual es troba l’edifici, un any i mig després que deixés de ser un centre escolar. Ha patit diversos actes vandàlics a causa del seu abandonament: han robat part de la instal·lació elèctrica i algun radiador, han trencat vidres i fet forats a les reixes.

De moment, el govern no sap què fer-ne i està recollint informació en diferents departaments de l’Ajuntament per valorar usos sobre la viabilitat de l’espai. Algunes entitats, però, si tenen propostes: destinar l’edifici a usos socials, com un alberg, o ubicar-hi l’escola taller que els Amics del Parc Dalmau volen impulsar per als menors estrangers no acompanyats que es quedaran a Calella.

CALELLA COMUNICACIÓ va obrir un debat a les xarxes socials per saber què volen posar els calellencs i calellenques a l’antic Salicrú. Han sortit diverses propostes, la majoria en clau social. La més repetida és la de mantenir la seva funció eductiva i obrir un centre de formació per als joves, on s’ofereixin cicles formatius de grau mitjà o superior diferents als que ja es fan a altres instituts de la ciutat i on, sobretot, s’ensenyin oficis. Té molt de suport la possibilitat de fer una escola taller per a tots aquells que vulguin aprendre de forma més pràctica que teòrica. També es suggereix fer activitats artístiques i esportives.

L’altra proposta amb més adeptes és la d’ubicar una residència per a la gent gran amb preus populars, fins i tot subvencionada. L’elevat cost que suposen actualment els geriàtrics són un gran impediment per a moltes famílies. En aquest sentit, també s’ha parlat de construir pisos socials.

Els calellencs i calellenques veuen grans possibilitats a l’edifici, pel qual tenen propostes molt diferents.

La gran dimensió de l’edifici fa que molts calellencs plantegin posar-hi més d’una activitat. Les opcions no són poques: des d’un viver d’empreses o locals socials per a petites entitats de la ciutat fins a un gimnàs, passant per un centre cívic i un refugi pels animals. Alguns joves també proposen convertir-lo en una discoteca o un skatepark. Inicialment es parlava de traslladar la Brigada Municipal.

També hi ha qui vol mantenir l’espai pels més petits i fer una escola bressol o un parc de boles gegant i gratuït per a nens i famílies, amb tallers i activitats. S’ha plantejat també la possibilitat de construir una pista de gel o de traslladar aquí l’Espai Jove i cedir l’Hostal Vell per a ampliar l’hospital.

A les xarxes socials també hi ha lloc per la ironia. El projecte de l’Aldi ha estat -i encara és- motiu de polèmica. Molta gent no veu amb bons ulls que es construeixi un nou supermercat a peu de carretera on actualment hi ha places d’aparcament. Alguns calellencs han fet mofa proposant ubicar l’Aldi a l’antic Salicrú o, fins i tot, d’obrir-ne un de nou.

2019-10-27T12:54:18+01:00 27/10/2019 | 12:54|Categories: Debat, Noticies|
X