No generalitzat a l’Aldi: el resultat del debat generat a les xarxes socials

  • L’impacte que tindrà sobre el comerç local, la manca d’aparcament i que el solar s’hauria de destinar a l’ampliació de l’hospital són els principals motius.

A finals d’octubre, el Ple Municipal va aprovar la modificació urbanística definitiva que permet la construcció d’un supermercat a l’actual aparcament de l’Hospital 2. Ho va fer amb els vots a favor del govern (Junts per Calella i PSC) i Ciutadans. Això obre la via a que, un cop finalitzin els tràmits, l’Ajuntament signi un contracte amb el promotor d’Aldi Supermercados per iniciar la construcció. Perquè es pugui signar el contracte falten informes favorables de la Generalitat. ERC, Calella en Comú i la CUP s’estan plantejant si fer una consulta ciutadana, però encara no hi ha una proposta definitiva. Des de les xarxes socials, els veïns també han volgut donar la seva opinió: CALELLA COMUNICACIÓ s’ha avançat i ha obert un debat amb els seguidors sobre si volen que es construeixi l’Aldi. La resposta majoritària ha estat negativa.

Del debat han sortit diverses opinions, com que l’aparcament s’hauria de destinar a ampliar l’hospital. No agrada la promesa del govern de cedir les tres plantes superiors del supermercat per a usos sanitaris. De fet, com va avançar CALELLA COMUNICACIÓ, des de la Conselleria de Salut tampoc ho veuen amb bons ulls, tot i que no hi ha cap resposta definitiva. No descarten posar-hi oficines.

Perfils vinculats al sector comercial local argumenten el seu “no” en base al petit comerç, a qui creuen que afectarà negativament la obertura d’un nou supermercat que basa la seva estratègia en ofertes agressives i en productes de temporada. Aquest va ser també un dels posicionaments que van marcar els partits que formen part de la taula de confiança (ERC, CeC i la CUP) per mostrar-s’hi en contra.

L’altre gran motiu és la necessitat de disposar de places d’aparcament, un problema amb el qual hi convivim dia a dia i que es veurà agreujat un cop desapareixi l’aparcament del Mercat 2, on aniran blocs de pisos. Mentre durin les obres del supermercat tampoc es disposaran de les 144 places que el govern ha anunciat que hi haurà i, per tant, caldrà que l’Ajuntament busqui un emplaçament alternatiu durant les obres per encabir, almenys, 215 places (les que hi ha actualment entre les de l’Hospital 2 i les del Mercat 2). Les dues plantes de pàrquing i les tres plantes per a l’Ajuntament eren les condicions que l’equip de govern li va posar a Aldi per permetre la modificació del POUM.

Els veïns de la zona es queixen que conviuran, durant un temps, amb tot el que comporten les obres: pols, sorolls, màquines, carrers tancats. Les obres de la construcció dels habitatges de Can Jané i de l’Aldi, coinicidiran amb el temps.

No totes les veus s’expressen en contra del supermercat, també n’hi ha que si que volen que es construeixi l’Aldi. Com a consumidors, veuen amb bons ulls tenir més opcions entre les quals triar i creuen que és bona la competència. També apunten que donarà feina als calellencs a l’atur.

L’Associació de Comerciants Calella Centre Comercial no es va posicionar inicialment quan s’anunciava el projecte de l’Aldi. En l’últim moment van presentar al·legacions referent a places d’aparcament, però just abans de començar el ple on s’havien d’estimar o desestimar, es van tirar enrere i les van retirar. El president dels comerciants, Josep Maria Gallart, al·legava que van aclarir els dubtes i assegurava a RCTV que no retiraven les al·legacions per haver rebut pressions del govern. Dins de l’Associació de Comerciants hi ha veus discordants amb la gestió que n’ha fet la junta directiva i es plantegen la utilitat de l’entitat per defensar els interessos dels comerciants calellencs.

2019-11-28T16:01:24+01:00 28/11/2019 | 16:01|Categories: Noticies|
X