Calella no obté ajudes estatals pel pas del Glòria

2020-02-19T21:25:57+01:0019/02/2020|

  • El govern espanyol destinarà 19,75 milions d’euros, que es repartiran entre Barcelona, Tarragona, Girona, les Balears, València, Castelló i Alacant. Alguns municipis del Maresme si obtindran ajuts per les reparacions necessàries.

El Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha fet públiques les ajudes que oferirà als municipis més afectats pel pas de la borrasca. La província de Barcelona rebrà uns 2 milions d’euros per pal·liar les destrosses, que aniran especialment a Malgrat de Mar, Pineda de Mar i Barcelona per les pèrdues de sorra, els danys al litoral i l’acumulació d’escombraries.

També en seran beneficiats Sant Pol de Mar, Arenys de Mar, Cabrera de Mar, Premià de Mar, El Masnou, Montgat, Gavà, Sitges, Viladecans i Cubelles. No destinarà diners a Calella, que també va patir els efectes del temporal tot i que en menor mesura. L’Ajuntament no ha demanat les ajudes al govern espanyol.

Les actuacions les assumirà la Direcció General de la Costa i el Mar i consistiran en portar sorra a les platges, recuperar els sistemes dunars, reparar els accessos al mar i els camins amb materials tous, reparar els murs de defensa, esculleres i cordons dunars i retirar les escombraries. El govern ha declarat “d’emergència” les obres per tal de fer-les el més aviat possible.

Tarragona, i en especial la zona del Deltebre, va ser un dels punts més afectats. El govern destinarà 3,5 milions d’euros a diversos municipis. Girona rebrà 250.000 euros. A les Balears destinarà 4,4 milions d’euros; a Castelló, 4,1 milions d’euros; a València, 4 milions; i a Alacant, 1,5 milions d’euros.

Aquestes són les mesures que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va anunciar durant la seva visita a l’Alt Maresme per conèixer en primera persona la situació del litoral.

El govern afirma que cal una política de costes que doni més importància a la planificació que a la improvisació i on hi tingui un paper important el concepte de “Gestió Integrada de les Zones Costaneres”. Per això, asseguren que cal reconsiderar el règim jurídic del Domini Públic Marítimo-Terrestre.

Comparteix el contingut!

Go to Top