Desapareixen les franges horàries a partir de dilluns

2020-05-30T10:48:00+01:0030/05/2020|

  • Dilluns, la regió sanitària de Girona, on s’inclou Calella, entrarà a la fase 2 de la desescalada. Es suprimiran les franges horàries i es podrà fer esport a qualsevol hora del dia.

Compte enrere per canviar de fase. Dilluns, Calella i tota la regió sanitària de Girona passarà a la fase 2. Què vol dir canviar de fase? Què podem fer?

El més destacat és que s’eliminen les franges horàries, és a dir, ja es podrà sortir a passejar o a fer esport a qualsevol moment del dia, sense restriccions, excepte per als majors de 70 anys. Aquest col·lectiu, manté les mateixes franges horàries que fins ara, és a dir, de 10 a 12h i de 19 a 20h.

Altres avenços del canvi de fase són:

  • Es poden fer trobades de fins a 15 persones. 
  • Es permeten les visites a residències de persones grans o altres centres residencials.
  • L’assistència als enterraments pot ser de 15 persones en espais tancats i fins a 25 en espais oberts.
  • Als casaments es permeten fins a 100 persones a l’aire lliure i 50 en espais tancats.
  • Augmenta a un 50% l’aforament permès a l’Església, la Mesquita i l’Església Evangèlica.

Dilluns poden tornar a obrir les escoles. A Calella, però, no es posaran en marxa fins el dia 8 de juny. També poden reprendre l’activitat les acadèmies i les autoescoles.

Si fins ara només estaven obertes les terrasses, a partir de dilluns també es pot consumir a l’interior dels bars i restaurants, on es permetrà un 40% de l’aforament, i s’ampliarà a un 50% a les terrasses.

Els hotels i allotjaments turístics podran obrir les zones comunes amb un terç de l’aforament, excepte les àrees d’hostaleria que tindran les mateixes normes que els bars i restaurants, és a dir, un 40%. Cada establiment establirà les directrius per les piscines i els spa. El que es manté tancat però, són les discoteques i locals d’oci nocturn.

Pel que fa a les botigues podran obrir totes independentment de la seva superfície. Això vol dir que es permet la posada en marxa dels centres comercials, però a un 40% del seu aforament. No es podran utilitzar les zones comunes com els bancs o les zones infantils.

Un altre dels fets permesos, i un dels més esperats per molta gent, és que des de dilluns es podrà anar a la platja per fer esport, banyar-se i prendre el sol en grups de fins a 15 persones, sempre mantenint les distàncies de seguretat. També s’obriran les piscines amb un aforament màxim del 30%.

Els teatres i els cinemes podran obrir a un terç de la seva capacitat. Si són espais tancats, no es podran reunir més de 50 persones.

Això si, en qualsevol cas és obligatori l’ús de mascareta.

Comparteix el contingut!

Go to Top