La Generalitat arreglarà la zona de la corba del Far perquè no es produeixin més esllavissades

2020-07-08T10:19:02+01:0008/07/2020|

  • Al lateral de la N-II entre Calella i Sant Pol s’han produït diversos despreniments en els últims mesos.

A mitjans d’aquest mes de juliol començaran les obres per solucionar els problemes que pateix el lateral de la carretera N-II des de fa temps. Sortint de la corba del Far en direcció Sant Pol, es concentra un tram de talussos on s’han produït diversos despreniments, tant de terra com d’arbres. La Generalitat es va comprometre a estabilitzar els talussos i ara ha anunciat l’inici dels treballs.

Les actuacions consistiran en el sanejament dels nou talussos afectats, desbrossades i neteges de material, col·locació de malles de protecció, de malles antierosió, cables d’acer o ancoratges i formigó projectat, com ja apuntava CALELLA COMUNICACIÓ. Tindran un pressupost d’1,2 milions d’euros.

Les obres tindran una durada de 4 mesos. No s’ha especificat si caldrà restringir el trànsit per fer les actuacions, però en el cas que fos necessari seria un gran perjudici pels calellencs que utilitzen aquesta via.

Després de diverses esllavissades, per fi es solucionarà el problema dels talussos de la N-II, passada la corba del far.

Els episodis de pluja dels últims mesos han provocat una gran inestabilitat en els talussos, que van provocar tres esllavissades i la caiguda d’un arbre en dues setmanes. Tant els calellencs com els santpolencs estan farts de que es repeteixi sempre la mateixa història i temen cada nova tempesta. Des de la nostra ciutat es reclamava manteniment a la N-II, ja que fa anys que no s’hi va cap inversió i és perillós passar-hi. De fet, una dona es va quedar atrapada dins del seu cotxe en caure-li un arbre al damunt quan circulava per la carretera. Afortunadament, va sortir il·lesa.

Amb cada episodi d’esllavissades s’ha de tallar el trànsit a la carretera, un fet suposa un greuge pels veïns i veïnes que utilitzen la N-II a diari.

Comparteix el contingut!

Go to Top