Mataró Parc obrirà a partir de dilluns

  • Es limitarà, tal com especifica el PROCICAT a un aforament màxim del 30%. El centre comercial disposa també de ventilació en els espais tancats

2021-04-13T10:26:39+01:0012/12/2020|

El Procicat ha aprovat que els centres comercials, com ara el Mataró Parc, puguin obrir a partir de dilluns amb un aforament màxim del 30%. Aquests equipaments comercials porten tancats des de finals d’octubre. És una de les novetats de les modificacions de les restriccions contra la Covid que s’han aprovat en una reunió que s’ha celebrat aquest dissabte a primera hora del matí i que entraran en vigor a partir de dilluns que ve. A més de limitar l’aforament al 30%, el Procicat també inclou que aquests recintes comercials hauran de garantir una bona ventilació dels espais tancats, mitjançant ventilació natural o altres sistemes de ventilació. La limitació d’aforament s’aplica tant als establiments i locals comercials com a les zones comunes i de pas dels centres i recintes comercials.

A més, els centres comercials hauran d’establir sistemes de control d’aforament i fluxos, tant als establiments i locals com també als accessos, inclosos els aparcaments. També es restringeix l’accés i l’ús de les zones recreatives, com ara zones infantil o àrees de descans.

La decisió de permetre l’obertura de centres comercials a partir de dilluns s’ha pres en una reunió del Procicat, organisme dirigit pels departaments de Salut i Interior, que s’ha celebrat a primera hora d’aquest dissabte, després que divendres es cancel·lés la que hi havia prevista. Segons ha informat el Govern a través d’un comunicat, la proposta de reobertura condicionada a la ventilació ha estat impulsada per Protecció Civil de la Generalitat i consensuada amb les autoritats sanitàries.

L’obertura de Mataro Parc es produirà dilluns, doncs, després que durant el pont de la setmana passada es veiessin aglomeracions i cues en els principals carrers comercials de Barcelona. De fet, des de l’executiu argumenten que aquesta mesura, juntament amb el pas a confinament comarcal, té com a objectiu esponjar la concentració de persones en espais urbans i facilitar l’accés a determinats serveis no presents en municipis petits durant el cap de setmana.

Comparteix el contingut!

Go to Top