L’Associació Amics dels Animals de Calella no veu problemes en el funcionament de la gatera

Les instal·lacions de la gatera estan situades al costat de la piscina municipal

  • El president de l’entitat que gestiona la gatera ha confirmat que està en marxa el tràmit per registrar-la com a nucli zoològic, un permís necessari pel seu funcionament que no ha tingut durant anys. Estañol actua com a veterinari municipal independentment de l’associació.

2021-02-04T18:49:14+01:0004/02/2021|

L’Associació Amics dels Animals de Calella, encapçalada pel veterinari Josep Estañol, ha afirmat en declaracions a RCTV que la gatera funciona correctament i sense problemes, malgrat dues exvoluntàries van queixar-se de problemes en les instal·lacions i en la seva gestió.

Assegura que la seva manera de treballar és amb “diàleg i col·laboració”. No és així com ho ha constatat CALELLA COMUNICACIÓ. En relació a les dues col·laboradores que van ser apartades per denunciar irregularitats, ha explicat que “hi havia dues persones que veien les coses d’una altra manera, tant de la manera de fer com de la manera de pensar i nosaltres vam pensar que si aquestes persones volen fer-ho d’una altra manera, és millor que vagin a la seva i nosaltres seguim a la nostra”.

La gatera no disposa de registre oficial a la Generalitat

CALELLA COMUNICACIÓ ja va avançar que la gatera no disposava de nucli zoològic. Estañol ha afirmat que és un tràmit que està en marxa i que no és condició per què la gatera estigui oberta, tot i que segons la Generalitat, cal que totes les instal·lacions per al manteniment temporal d’animals domèstics estiguin inscrites al registre de nuclis zoològics de Catalunya prèviament a l’inici de les seves activitats. La gatera de Calella, per tant, porta anys funcionant sense permís.

Una de les opcions que hi ha al damunt de la taula és externalitzar el servei de recollida i manteniment de gats al Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia (CAAD) a Argentona que és gestionat pel Consell Comarcal del Maresme. Una altra opció és traslladar la gatera municipal a un altre emplaçament de la ciutat -s’apunta al Parc Dalmau-, tot i que algunes entitats veïnals consideren que no seria un lloc adequat. Cal tenir present que l’ampliació prevista de la piscina municipal Dorly Strobl podria afectar a l’espai que ocupa actualment la instal·lació.

El president de l’associació explica que han realitzat millores a la gatera al llarg dels anys, també assegura que constantment estan fent demandes de millores al Govern municipal. Contrasta la resposta del regidor de Sostenibilitat, Albert Torrent, que va confirmar a les dues exvoluntàries que l’Ajuntament no tenia cap petició de millora per la instal·lació.

Segons Estañol, la seva funció és “rescatar animals, curar-los, guarir-los, buscar-los propietari” i ha destacat que l’any passat van donar en adopció més de 60 gats procedents de la gatera municipal.

Els voluntaris de l’associació treballen desinteressadament. Recullen animals que porten a la clínica veterinària per curar-los i després els tenen en acollida temporal a casa seva.

Josep Estañol, veterinari municipal

Estañol és la persona que s’encarrega de la cura dels gats ferals de les colònies de la ciutat i els de la gatera. Segons consta als registres de comptabilitat de l’Ajuntament, durant els mesos d’abril, maig i juny -en plena pandèmia- va facturar 5.910,74 euros a l’Ajuntament com a serveis veterinaris. L’any 2019, va rebre 13.042,40 euros; el 2018, 7.169,74 euros i l’any 2017, 6.349,86 euros.

Així doncs, l’Ajuntament contracta directament Estañol i no l’associació que gestiona la gatera per realitzar aquesta tasca. De fet, segons fonts municipals, l’Ajuntament i l’Associació Amics dels Animals no disposen de cap contracte d’encomana de gestió.

Comparteix el contingut!

Go to Top