Nou vídeo revelador de presumpta mala praxi en la recollida de residus

2021-02-23T13:39:40+01:00 23/02/2021|

La CUP fa públic un nou video revelador de presumpta mala praxi en la recollida d’escombraries que es fa a Calella. Com detalla el partit polític a la oposició, es pot veure en el vídeo com s’ajunten bosses de color groc –que haurien de portar fracció de plàstic a dins–, amb bosses negres –de rebuig–, blanques –de vidre–, cartró i fins i tot una cadira de plàstic. Totes aquestes bosses provenen d’un altre camió amb una plataforma de càrrega convencional.

En el vídeo es pot observar com aquests residus s’acaben posant dins d’un camió de recollida d’escombraries i es compacta. Aquest tipus de camions transporten totes aquests deixalles juntament amb la recollida nocturna al Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme, a Mataró, per al seu tractament o incineració.

La CUP relaciona aquest vídeo amb les declaracions en un ple del regidor de Serveis de Ciutat, Albert Torrent, on detallava que la forma de recollir els residus dels bujols de les platges és ajuntant-ho tot tot en un camió convencional i que com que les bosses tenen diferents colors, a la planta de Calella se separa adequadament per cada tipus de bossa.

UTE Urbaser i ARCA del Maresme fan la recollida a Calella

No és el primer vídeo de presumptes irregularitats amb la recollida de les escombraries a Calella. Al passat mes de juliol, en un vídeo fet públic per CALELLA COMUNICACIÓ, es podia veure com els operaris de l’empresa col·locaven tots els contenidors de diferents fraccions junts al mateix camió a l’Hotel Las Vegas.

En aquella ocasió, l’Ajuntament va obrir un expedient a Urbaser i a l’Hotel Las Vegas per comprovar si s’havia fet malament la recollida d’escombraries. El Govern municipal va voler retardar al màxim la resolució de l’expedient i a finals d’any va dictaminar que Urbaser havia actuat correctament i l’Hotel Las Vegas, no.

De ser tal com volen demostrar els cupaires que l’empresa que gestiona la recollida d’escombraries de Calella ajunta diferents fraccions que es podien separar tranquil·lament, deixa en entredit la investigació que va realitzar el consistori amb l’afer Las Vegas.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar el novembre passat la realització d’una auditoria en la recollida, gestió de residus i neteja de la ciutat. Hores d’ara no s’ha començat i tampoc està pressupostada en el projecte de pressupost de 2021 que el Govern portarà a aprovació aquest pròxim dijous.

La neteja de la ciutat i la recollida d’escombraries les realitza la mateixa empresa a través d’una concessió de 15 anys en vigor des de 2016. En altres pobles i ciutats es realitza a través d’un servei amb una durada determinada de com a màxim 4 anys. Aquesta fórmula administrativa també està qüestionada per la CUP al veure-hi irregularitats. Per altra banda, el Govern ha explicat en diverses ocasions que no està content amb la neteja de la ciutat.

X