Comuns i CUP, decidits a paralitzar l’Aldi per via administrativa i judicial

  • Han presentat recursos extraordinaris de revisió

  • Consideren que s’ha “pervertit” la resolució de la Comissió Territoral d’Urbanisme

Recreació inicial de l’Aldi a la carretera d’Hortsavinyà (Foto @calellaesmes)

  • Calella en Comú i la CUP han presentat recursos extraordinaris de revisió per intentar aturar la construcció de l‘edifici del futur supermercat damunt del jaciment del Roser. Reclamen l’atenció de l’Ajuntament de Calella i de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat per anul·lar la primera modificació urbanística de la parcel·la i així tornar al punt de partida. No descarten iniciar processos judicials.

2021-08-05T07:31:26+01:0004/08/2021|

Els dos partits a l’oposició de Calella consideren que la resolució de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat a la modificació urbanística de la parcel·la del davant de l’Hospital ha estat “ignorada”. Es basen en el fet que la Comissió va aprovar tramitar aquesta modificació entenent que desapareixia l’ús residencial de la parcel·la i s’hi inscrivien expressament els usos educatius, sanitaris i socials, alhora que es permetia també una mitjana superfície comercial i aparcaments. El canvi urbanístic estava motivat per un conveni entre Ajuntament i Aldi Supermercados, que és l’aval de la construcció del supermercat. Aquesta petició es va enviar a la Generalitat el març de 2019 i es va acabar aprovant definitivament el setembre de 2019 amb els suport de Junts per Calella, PSC i Ciutadans.

Dinou mesos després, l’Ajuntament va decidir canviar de nou els usos de la parcel·la per incloure-hi de nou els residencials a través d’una altra modificació del planejament urbanístic. I aquí és on hi ha, segons els Comuns i la CUP, el punt d’inflexió que hauria de deixar sense efecte la modificació urbanística anterior i, de retruc, el conveni urbanístic entre l’Ajuntament i l’Aldi. Els dos partits han presentat recurs extraordinari de revisió a l’Ajuntament de Calella, que haurà de resoldre el ple, i a la Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona.

El recurs extraordinari de revisió és una figura legal que es fa servir poc. S’utilitza quan s’ha omès documentació o si es té coneixement a posteriori -dins un termini de 4 anys- d’un fet anterior que hauria modificat la decisió que pren una administració pública.

Els encarregats d’explicar el contingut dels dos recursos extraordinaris de revisió han estat Sebastià Tejada (Calella en Comú) i Núria Freixas (CUP) en una roda de premsa celebrada aquest migdia. Els dos regidors consideren que cal refer l’estudi d’aparcament i de mobilitat de la zona ja que les necessitats residencials han canviat, igual que les condicions de l’entorn. Entre les dues modificacions urbanístiques s’ha anunciat l’ampliació de l’Hospital Sant Jaume, l’eliminació de l’aparcament actual del centre sanitari i la construcció d’un altre aparcament. A més, la zona on s’ha de construir el supermercat queda afectada, almenys, per la protecció patrimonial de la declaració de Bé Cultural d’Interès Local.

Tejada (Cec) i Freixas (CUP) en roda de premsa aquest dimecres 4 d’agost

Al seu entendre, la resolució de la Generalitat a la primera modificació urbanística “s’ha pervertit per fer-se una tramitació adhoc per aconseguir la llicència de l’Aldi” canviant els usos de la parcel·la.

A més a més, consideren que es va amagar informació a la Comissió Territorial d’Urbanisme en no informar d’afectacions a l’entorn per aprovar l’estudi de mobilitat de la zona que va fer el promotor de l’edifici comercial. Un estudi que, al mateix temps, consideren que no es realista tenint en compte la situació actual de mobilitat de Calella ni contempla el Pacte de Mobilitat Sostenible del Maresme.

Els dos partits, que han tingut accés a l’estudi de mobilitat, conclouen que es va fer un dimarts i dimecres del mes de febrer de 2020 i que no contempla una situació real. Per un costat, per fer-se el contatge de cotxes entre Arenys de Mar i Santa Susanna sense contemplar l’accés a l’autopista de Calella-Pineda i en un moment de mobilitat reduïda.

Els recursos de revisió es van presentar el 21 de juliol. Si es rebutgessin, ja sigui argumentadament o per silenci administratiu, interposaran un recurs contenciós administratiu i no descarten “utilitzar algun altre tipus de figura legal si apareixen documents o és del nostre coneixement alguns defectes que s’hagin produït en la tramitació”.

Calella en Comú i la CUP han proposat a ERC Calella que s’uneixin en la presentació dels dos recursos, però des de les files republicanes ho han descartat. 

Comparteix el contingut!

Go to Top