La comissaria de la Policia Local de Calella continua tancada totes les nits de gener

  • La comissaria es manté il·luminada malgrat estar tancada a la ciutadania
  • El servei policial continua suprimit a les nits malgrat molts agents s’han reincorporat després de la baixa mèdica. L’augment de contagis de COVID-19 entre la plantilla dels Mossos, que han de reforçar la vigilància a la ciutat, tensa la situació.

2022-01-13T22:11:35+01:0013/01/2022|

Després del parèntesi nadalenc, el servei que ofereix la Policia Local de Calella continua en precari. Si bé en aquests moments més de la meitat dels agents ja s’han incorporat de les baixes mèdiques, la comissaria continua tancada per les nits.

Les baixes dels agents que es van originar entre finals del mes de novembre i principis de desembre van deixar en quadre a la Policia Local que va haver de “tirar” d’interins per cobrir el servei, convocar una nova borsa d’interins i contractar seguretat externa durant la cavalcada de Reis i a dins de la comissaria durant tot el mes de desembre. A la cercavila de l’Home dels Nassos van ser els membres del Cau els que aturaven el trànsit quan la comitiva creuava el carrer.

S’han donat casos de robatoris en habitatges calellencs aquest mes de desembre que contribueixen a augmentar la sensació de falta de seguretat, ja accentuada per la manca de servei policial per les nits.

Pràcticament des de principis d’any, els agents s’han anat incorporant al seu lloc de treball, però el cap del cos policial ha decidit reorganitzar els torns per tenir disponibles els agents un cop acabada aquesta crisi. Així, els policies que han estat de baixa s’han quedat a casa per gaudir dels seus dies personals i vacances no gaudides durant l’any passat. Els dies de baixa no compten com a vacances.

En aquests moments, 24 agents de la plantilla fixa del cos s’han reincorporat, però sorprenentment la comissaria continuarà tancada per les nits durant tot el mes de gener. Es dona la casuística que durant els torns de dia hi pot haver disponibles el doble dels agents habituals i, per la nit, cap. Fins i tot s’ha pogut veure agents fent controls de transit a la N-II o dirigint cotxes i vianants en els semàfors propers a les escoles.

Qui truqui per la nit al telèfon de la Policia Local, podrà comprovar que una locució el convida a trucar al 112 o als Mossos en cas de trobar-se en una emergència. Aquest enregistrament ha canviat respecte els primers dies, però encara es manté, una situació inèdita al cos calellenc.

Els Mossos d’Esquadra, per la seva banda, també estan patint la baixa de treballadors degut a l’augment de contagis generalitzat de la variant òmicron de la COVID-19 i, per tant, tenen menys plantilla disponible. La falta de policies locals a Calella per les nits tensa la situació del cos dels Mossos, tot i que els seus portaveus no ho manifesten públicament. Entre els agents, el malestar és evident.

L’operació grèvol que es posa en marxa per les festes nadalenques, en la que patrullen de forma conjunta Policies Locals i Mossos, no es va arribar a realitzar a casa nostra per la falta d’agents, a diferència d’altres pobles de la comarca. Eren parelles dels Mossos les que patrullaven per la ciutat.

Comparteix el contingut!

Go to Top