El Festimatge de Calella acull una vintena d’exposicions de fotografia i la projecció de curtmetratges

  • El Festival de la Imatge de Calella se celebrarà del 2 al 24 d’abril aglutinant tres certàmens de disciplines diferents: la 49a Trobada Internacional de Cinema 9,5mm, el 46è Trofeu Torretes de Fotografia i el 28è Trofeu Torretes de Curtmetratges.

2022-03-29T21:01:46+01:0029/03/2022|

Calella es converteix en la capital de la imatge durant el mes d’abril amb la celebració del Festimatge, organitzat per Foto-Film Calella, que enguany arriba a la 17a edició amb una vintena d’exposicions de fotografia, projeccions de curtmetratges i pel·lícules en 9,5mm, tallers de fotografia i xerrades.

Masao Yamamoto és l’autor de l’exposició principal, titulada “Small things in silence”. Es podran veure més de mil fotografies repartides en 24 mostres, també es realitzaran dos tallers: un de vídeo amb telèfon mòbil, a càrrec de Carlos Mesa, i un de fotografia Light Painting, a càrrec dels Churrasqueros. El professor de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, Enric de Santos Fernández-Luna, oferirà la conferència “Evolució o involució. La generació d’artistes sense ofici”. Com a novetat, enguany hi haurà una exposició eròtica només per a adults: “XPRESSIONS”, de Jesús Coll.

No podien faltar els Trofeu Torretes, emblemes del Festimatge. La secció de Fotografia arriba a la 46a edició amb gairebé 3 mil imatges presentades, però el guanyador ha estat el belga Jozef de Fraine. Pel que fa a l’àrea de Curtmetratges, suma 28 edicions amb un total de 620 treballs presentats. El Trofeu d’Honor se l’han endut la valenciana Elisa Torres i el canari Octavio Guerra amb el seu reportatge “Heurtebise”.

En aquesta nova edició del Festival de la Imatge se celebrarà el Centenari del Cinema 9,5mm, el format degà del cinema, amb una Gala de Cinema Mut que es projectarà en format original 9,5mm amb acompanyament de piano en directe. Una selecció de cinema de l’època, de films que van servir com a font d’inspiració per a molts entusiastes de la fotografia i del nou nascut cinema, que van poder tenir al seu abast el format 9,5mm per crear els seus propis films i visionar-ne de comprats.

Foto-Film també donarà un nou impuls a la Trobada Internacional de Cinema 9,5mm, que enguany arriba a la seva 49ª edició convertida en un format híbrid, presencial i online, després que l’any passat celebrés la primera trobada online de Cinema 9,5mm del món.

Gala de Cinema d’Autors Locals

Al Festimatge també hi ha lloc pels autors locals. El dissabte 9 d’abril, a les 20h a l’Auditori de Can Saleta, se celebrarà la Gala de Cinema d’Autors Locals on es podran veure 5 curtmetratges: “El Olvido”, un relat d’Hilario Marín publicat a Calella Comunicació; “Any darrere any”, de Martí Arañó; “Flores en la boca”, de Toni Trueba; “Calella what else!”, de Jaume Forest; i “Corriols de llegenda”, de Sergi Ferrer.

Al llarg del mes d’abril es podran visualitzar un munt de curtmetratges, tant alguns dels presentats al Trofeu Torretes com d’altres en format homenatge, com és el cas de “La piel quemada”, en record al director i guionista Josep Maria Forn.

També se celebrarà la Gala de Cinema de Foto-Film Calella, una projecció de cinema amateur, i una matinal de cinema jove pels alumnes de l’Institut Euclides.

Comparteix el contingut!

Go to Top