Torna a esllavissar-se part de la muntanya de la corba del Far

  • La carretera estarà tallada entre Calella i Sant Pol durant tot el cap de setmana

  • Per Sant Jordi de 2020 es va esllavissar bona part de la muntanya del mateix tram

  • Esllavissada a la corba del Far. (Foto: Policia Local Calella)
2022-04-22T12:01:38+01:0022/04/2022|

Aquest matí de divendres ha tornat a esllavissar-se sobre la N-II part de la muntanya de la corba del Far. En aquesta ocasió, a dos quarts de set del matí s’han després algunes roques que han afectat els dos carrils de la carretera, motiu pel qual s’ha hagut de tallar la circulació en aquest tram provocant retencions amb els cotxes que venien des de Sant Pol a Calella. Els tècnics preveuen que el trànsit estarà restringit durant tot el cap de setmana mentre treballin per assegurar el talús; s’obrirà un carril i es donarà pas alternatiu quan sigui segur, probablement dilluns.

La Policia Local de Calella regula el trànsit a l’alçada de la rotonda dels Apartaments Codina. Els cotxes que han d’accedir al Càmping Roca Grossa són desviats per la zona del tennis Calella. Pel tram des de Sant Pol, s’ha tallat el trànsit des del final del poble veí. L’accés a la platja de les Roques també està tallat per evitar que alguna de les pedres del despreniment pugui caure avall.

Els vehicles han de donar la volta a la rotonda dels Apartaments Codina

Els geòlegs estan treballant sobre la zona per comprovar que no s’hi pugui produir un nou esllavissament. Un cop ho hagin assegurat, es retiraran les pedres i es tornarà a obrir la circulació. Afirmen que és normal que la climatologia erosioni la muntanya i que les pluges dels últims dies hi han ajudat.

Els operaris treballen per assegurar el talús

En aquest mateix tram, just ara fa dos anys es va produir un altre despreniment, en aquella ocasió molt més important. Les pluges d’aquests últims dies, igual que aleshores, serien el motiu pel qual s’han després les roques de la muntanya tot. La Generalitat de Catalunya va fer una actuació l’estiu de 2020 per evitar els despreniments sobre la N-II a diferents punts de la comarca, entre ells la corba del Far on s’hi va instal·lar una reixa i es va compactar la muntanya amb ciment. Les obres van tenir un cost de 1,2 milions d’euros.

Els Ajuntaments de Calella i Sant Pol estan farts de la quantitat de despreniments de sorra i pedres del tram Calella-Sant Pol de la N-II que en alguna ocasió ha provocat més d’un ensurt als conductors. En aquest sentit ambdós ajuntaments van demanar al Departament de Territori i Sostenibilitat que hi actui per evitar-los.

Comparteix el contingut!

Go to Top