La N-II seguirà un mes amb un sol carril de circulació entre Calella i Sant Pol

  • El Departament de Territori calcula reobrir totalment la carretera a la circulació ja entrat el mes de juny

  • Es formen petites cues de vehicles per l'espera del semàfor
2022-05-07T12:03:13+01:0007/05/2022|

El tram de la carretera N-II afectat per una esllavissada a finals d’abril encara estarà un mes amb un únic carril perquè els cotxes hi circulin i amb pas alternatiu regulat per semàfors. Els tècnics segueixen treballant en el talús i les actuacions s’allargaran en les pròximes setmanes per evitar que hi pugui haver nous despreniments.

Actualment, hi ha dos semàfors a banda i banda del tram afectat, que donen 30 segons perquè els cotxes puguin circular per l’únic carril disponible ja que l’altre està ocupat pels vehicles i les màquines dels obrers que hi treballen. El Departament de Territori calcula reobrir totalment la carretera a la circulació ja entrat el mes de juny.

Dues fases

Les obres s’han dividit en dues fases. La primera consistia en una actuació d’emergència per estabilitzar la part superior del talús afectat. Per treballar-hi es van implantar mesures de seguretat tant per a les persones usuàries de la carretera com per al personal que intervé en l’estabilització del talús, instal·lant dues barreres i un llit de sorra per contenir les roques que poguessin desprendre’s.

En la segona fase, que és en la que els operaris estan treballant actualment, l’objectiu és estabilitzar la zona inferior del talús on es va produir l’esllavissada i altres treballs complementaris per acabar d’assegurar-lo.

Esllavissada del talús

El talús de la corba del Far es va esllavissar el passat 22 d’abril de matinada, sense provocar víctimes però si afectant la mobilitat. La muntanya ja havia patit diversos despreniments, pel que semblava que seria un més, però els treballs han resultat ser molt més complexos. La Generalitat ja va invertir 1,2 milions d’euros a l’estiu del 2020 per sanejar, assegurar i cimentar els nou talussos entre Calella i Sant Pol.

La carretera va estar gairebé una setmana tallada completament, fins que el dia 27 d’abril es va obrir un carril, una situació que encara es mantindrà durant un mes.

Mobilitat compromesa

La mobilitat a la ciutat també s’ha vist compromesa aquest matí per la conducta temerària d’un conductor que circulava sota l’efecte de l’alcohol. L’home, de 33 anys i veí de Manresa, ha avançat diversos vehicles sense miraments, s’ha saltat un semàfor obligant als vianants a apartar-se per no ser atropellats i ha xocat contra una senyal.

La Policia Local l’ha detingut al semàfor de la Riera acusant-lo de conducció temerària, desobediència i resistència.

Comparteix el contingut!

Go to Top