Més videovigilància, més control policial des de la caserna

  • Augmentaran fins a 21 els punts que la policia controlarà des de la caserna

La sala de control de la policia passarà de vigilar 13 punts a 21, la gran majoria compresos entre la Riera Capaspre i el Rierany dels Frares per sota de la N-II, amb excepció dels dos punts dels Codina.

  • Mapa de la situació de les càmeres: les que ja estan instal·lades, en vermell; i els nous punts, en blanc
  • S’inicia la fase final del projecte dels participatius de 2021 que preveu la instal·lació de tretze punts de vigilància activa amb càmeres de control de trànsit. El projecte, amb un cost de més de 230 mil euros, s’emmarca dins un projecte d’implementació de lectors de matrícules.

2022-05-10T14:14:46+01:0010/05/2022|

En breu es començaran a instal·lar noves càmeres de seguretat a diferents punts de Calella. El projecte preveu l’ampliació a 21 els punts vigilats des de la sala de control de la Policia Local. Amb el pretext de la instal·lació de càmeres lectores de matrícules, aquestes també serviran per enregistrar -durant 6 mesos- tot l’entorn del punt on s’instal·laran. De fet, la policia disposarà d’un joystic per poder enfocar la càmera manualment en temps real.

 Amb el pretext de càmeres de control de matrícules també s’utilitzaran com a càmeres de videovigilància des de la sala de control de la Policia Local. El sistema emmagatzemarà tot el que veu durant 6 mesos. D’aquesta manera, es podrà identificar persones en llocs concrets i poden servir com a prova per incriminar-les d’algun acte delictiu, si fos el cas.

La xarxa actual de càmeres que ja hi ha instal·lades és de 13 punts. S’instal·laran dos punts nous amb càmeres al Rierany dels Frares, per un costat a l’encreuament amb el carrer Narcís Monturiol i, per altra costat, al pas subterrani cap a la platja. A la zona de platges, també es col·locarà un altre punt entre l’aparcament de les Palmeres i la guingueta Nui Beach. A la Riera Capaspre, hi haurà ulls de la Policia Local a la plaça Sant Elm -situada just al final abans del pas subterrani- i als accessos a la platja des de la Riera Capaspre.

Per últim, s’instal·laran càmeres de videovigilància sense lectors de matrícules a la Plaça de l’Església, al carrer Església davant del Casal Amistat i a la zona de l’estació i se substituiran vuit de les càmeres antigues per modernes.

L’Ajuntament preveu que la instal·lació de tots els aparells trigui un mes. Primerament ha d’acabar el termini d’exposició pública del projecte i es faci la licitació. El projecte dels participatius de 2021 preveia l’ampliació de les càmeres de seguretat. Va sorgir arran de l’onada de robatoris al setembre passat, previ a les votacions que es van celebrar a finals de l’any passat.

Als participatius de 2021, el projecte guanyador va ser l’ampliació de les càmeres de seguretat per dissuadir la realització d’actes delictius i bretolades. Uns 193 calellencs van defensar-ne la instal·lació.

Amb tot, l’ideòleg del projecte de participatius pensava més en la instal·lació de càmeres als passos subterranis d’accés a la platja i en altres zones no transitades i que a l’hivern hi ha poca visibilitat. El govern diu que aquest projecte respon als participatius “en línies generals”. Els veïns de la zona hotelera se senten molestos perquè en la seva zona no s’hi preveu cap càmara, afirmant sentint-se “oblidats” de tots els projectes.

El projecte té un cost de gairebé 30 mil euros. Les càmeres es connectaran a través de la tecnologia 4G a la central de dades ubicada a l’Ajuntament i la Policia Local disposarà d’un ordinador de control i nous monitors per veure en temps real els 21 punts repartits per tot Calella.

L’Ajuntament de Pineda també ha instal·lat càmeres a la ciutat, en total 50 punts. De fet, aquestes càmeres van ser útils per localitzar la moto amb la que va fugir un dels implicats en la mort del jove de Salt la passada setmana.

La plaça de la biblioteca de Poblenou és un dels punts amb càmera

Comparteix el contingut!

Go to Top