Segrest frustrat a Calella: l’inici de la persecució policial va produir-se per casualitat

  • La zona de la rotonda i la corba del Far van ser el punt on la policia va començar a perseguir als segrestadors
  • Una persecució prèvia i un crit d'auxili van ser els elements que van posar en alerta a la Policia Local per anar darrere d'un cotxe que encara no sabien que tenia una persona segrestada a dins.

2022-06-21T11:57:15+01:0021/06/2022|

L’intent de segrest d’un home ahir a Calella va acabar amb final feliç, amb la víctima, un home de 38 anys, sana i estàlvia i de nou a casa. Qui el va salvar va ser la persona que vivia amb ell: va perseguir el vehicle dels segrestadors i, a la zona de la rotonda del Far, va trobar una patrulla de la Policia Local per casualitat. En veure’ls, va treure el cap i el braç per la finestra i els va demanar ajuda. La patrulla va entendre que hi havia algun problema i va perseguir el vehicle.

Eren dos els cotxes que circulaven a gran velocitat per la carretera N-II en direcció Barcelona: un de negre en el que viatjaven els segrestadors i la víctima i un de blanc amb la persona que vivia amb la víctima. Una patrulla policial va veure com els dos turismes anaven a una velocitat molt elevada, arribant a derrapar a la rotonda i la corba del Far. El crit d’auxili del convivent va posar en alerta a la Policia Local, que va perseguir-los fins que, veient-se acorralats, els segrestadors van girar cap a una urbanització de Sant Pol i van acabar en un carrer sense sortida. Sense possibilitat d’escapar, van deixar a la víctima dins del cotxe i van sortir corrents.

Va ser en aquest moment que la Policia Local va rescatar a la víctima, que només presentava ferides lleus i que no va requerir assistència sanitària, segons ha confirmat el regidor de Seguretat, Josep Torres, a RCTV. Tot i així, l’ensurt després que uns encaputxats entressin a casa seva, al carrer Francesc Castells, i se l’emportessin en contra de la seva voluntat ha estat immens. Els veïns van sortir als balcons quan van sentir els crits, van veure com donaven una empenta a la dona i com posaven a l’home dins d’un cotxe, i també van avisar a la policia.

Costa pensar que van triar a l’home per casualitat, tot i que els fets van succeir tan de pressa que encara no se sap per què el van intentar segrestar o, tal com es coneix tècnicament, detenir il·legalment. Una de les hipòtesis seria que els segrestadors volien demanar un rescat, ja que la víctima té empreses fora del país.

La Policia Local de Sant Pol i els Mossos d’Esquadra van detenir a les tres persones que havien intentat segrestar a l’home i es troben sota custòdia dels Mossos, que s’han fet càrrec de la investigació.

L’alternativa: les càmeres de trànsit i videovigilància

Calella té actualment 13 càmeres repartides per diferents punts de la ciutat controlades per la Policia Local. Tres estan especialment dissenyades per la seguretat ciutadana, mentre que 10 serveixen per comprovar els vehicles que passen llegint les matrícules. Aquesta és la funció que hauria pogut utilitzar la policia en cas de no trobar-se amb la persecució de casualitat, un procediment que hauria estat més lent. Hi ha diverses càmeres instal·lades a la carretera N-II que la Policia Local podria utilitzar.

A l’alçada de la corba del Far hi ha una càmera instal·lada

Per tasques com aquesta, la col·laboració ciutadana és vital perquè aportin dades sobre la matrícula, el model del vehicle o el color. A partir d’aquí, poden rastrejar les càmeres per buscar el cotxe en qüestió i alertar a tots els cossos de seguretat. D’aquesta forma també van trobar el vehicle de l’home que es va endur, per error pensant que era la seva filla, a l’Amèlia, la nena de 4 anys de l’Escola El Far, un succés que va ocórrer fa un any i mig i que va commocionar Calella durant les hores que la nena va estar desapareguda. En aquest cas, va ser la policia de Tordera la que va localitzar el vehicle a través de les càmeres del municipi.

Tot i així, les càmeres de lectura de matrícules són molt antigues i l’Ajuntament preveu actualitzar-les juntament amb la instal·lació de vuit noves, algunes també per controlar el trànsit i d’altres per seguretat ciutadana. Aquest projecte s’emmarca en la proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius de 2021, al qual l’Ajuntament hi destinarà més de 230 mil euros.

Comparteix el contingut!

Go to Top