Platja de gossos si, platja de gossos no

2022-07-10T17:33:52+01:0010/07/2022|

Ja la tenim “liada” de nou!! Més de 540 veïns han signat un manifest en contra de la ubicació de la platja de gossos on la té prevista l’ajuntament. Per una altra banda, la CUP, defensora de la platja, exposa en un document, els contra-arguments dels veïns. Entre aquests, hi ha un munt de veïns que opinen per les xarxes i altres que ho fan pel carrer, en trobades d’amics, al cafè o a qualsevol lloc on es parli i s’opini. Qui té raó? Ah, aquesta és la qüestió sobre un tema tant mal gestionat per l’ajuntament que acaba provocant discussions -algunes kafkianes-, sobre un tema que es podia haver resolt de manera molt més simple.

Perquè, a més, hi ha la queixa d’una part de la població pel fet que es va prometre una segona consulta per decidir el lloc…, i aquesta ara no es farà. Vaja, que “donde dije digo, digo Diego” (o quelcom semblant, que aquest refrany no el domino). Sigui com sigui, ja tenim la polèmica de l’estiu. I a més a més, perquè hi ha arguments de tota mena. Un d’aquests, pel que m’ha arribat, és la queixa que es dóna prioritat a la tranquil·litat dels corbs marins que viuen a les roques, abans que als veïns del poble. Per això no s’ha volgut posar al costat de les roques, que és una part de la platja molt gran, amb espai per a tothom, persones i animals. A més no hi ha cap guingueta, fet que no crearia molèsties a ningú, sobretot turista. Dit d’una altra manera, és més important protegir als animals que a les persones. Aquest és un dels arguments que s’exposen. És el que té ser una destinació turística “pet friendly”, no?

Home, particularment vull creure que no és així, però també sóc conscient que hi ha qui sembla que dóna més importància al benestar animal que a l’humà, cosa amb la que no hi estic d’acord. Vagi per endavant que no estic en contra de reservar un espai per tal que els gossos (i perquè no els gats, o les tortugues, o els ocells, o ….) puguin gaudir -si és que en gaudeixen-, de la platja i del mar -i compte, perquè hi ha experts que diuen que no els hi és bo-, però si que crec que un tema com aquest, que ha generat polèmica, caldria haver-lo tractat amb una mica més de cura. Totes les parts tenen elements de raó i altres que són discutibles, fet que hauria estat bé poder debatre en calma i no prendre decisions -com ara s’han pres-, a corre-cuita.

La ubicació que s’ha decidit té una “certa” lògica: és un lloc on hi ha poca gent. La majoria són del poble, no pas turistes. Ah, coi, calla, que encara resultarà que posar la platja de gossos enmig dels espais de la platja on hi ha turistes igual no els agrada…., doncs vaja, ja tenim una altra polèmica: a Calella primer són els turistes abans que els veïns. Carai, carai…

En fi, no seguiré posant més llenya al foc. El que sí que cal és que el tema es pugui debatre de manera tranquil·la, sense maximalismes ni crítiques desbocades i, sobretot, sense hiperventilació per part d’alguns col·lectius. La platja és gran, sí, però també cal pensar bé on s’hi destinen determinats usos. Al cap i la fi, tothom té uns drets que vol veure preservats…, i els veïns de Calella estimen la seva platja (amb gossos i sense).

No voldria acabar sense recordar que la gestió d’aquest tema ha estat un veritable nyap de gestió municipal. Sense cap mena de dubte, uns perquè no la volien (equip de govern), uns altres perquè ho van convertir en punta de llança de crítica al govern (sobretot CUP), i un altre perquè es va passar per allà on la llum no arriba el seu programa electoral…, va provocar tot un seguit d’accions i gestions que es podien haver enfocat de manera diferent. I estem on estem, amb una part del poble suposadament contents (els que tenen gossos), una altra part enfada perquè no la volien i se l’hauran de menjar amb patates i una altra part -crec que majoritària- que tant els hi és, però que estan sorpresos de com s’han fet les coses.

Segurament, un poble és això, un munt d’interessos contraposats i un ajuntament que ha de prendre decisions…, i que sap que faci el que faci, resulta impossible fer content a tothom!!

Comparteix el contingut!

Go to Top