Es manté la ubicació de la platja per gossos tot i la pressió veïnal

  • Els polítics desestimen la demanda veïnal d’una segona consulta

  • La burocràcia fa impensable que es pugui habilitar aquest estiu

Municipis com Sitges aposten pel turisme pet friendly amb dues platges per gossos

2022-07-24T17:37:06+01:0024/07/2022|

La platja per gossos s’ubicarà, definitivament, entre els carrers Sant Isidre i Escoles Pies. Així ho han decidit els partits polítics, desestimant fer una segona consulta per decidir el lloc tal com demanava un moviment veïnal molt crític amb l’emplaçament escollit.

“L’emplaçament escollit respon a la voluntat de tots els representants polítics de l’Ajuntament de Calella”, afirmen en un escrit signat per tots els grups municipals que han enviat als veïns que reclamaven la consulta, en el que asseguren que “hem pres la decisió més respectuosa amb l’entorn i amb més garanties de seguretat”. Internament, alguns partits consideren que hi havia ubicacions més adients, com davant del Camp de futbol de Mar, però no han evitat l’emplaçament definitiu entre Sant Isidre i Escoles Pies.

Govern i oposició van acordar unilateralment la ubicació al·legant que volien aplicar el “mandat democràtic” aquest mateix estiu. No obstant, els dies passen i encara queden tràmits per complir. Estem a finals de juliol i l’Ajuntament encara espera el permís de Costes per habilitar la platja per gossos. En municipis pròxims, com Canet de Mar, van esperar durant mesos l’aprovació de Costes per modificar el pla d’usos de la platja per incorporar un espai reservat per les mascotes. Tenint en compte que el mes d’agost és pràcticament inhàbil, sembla impossible que aquest estiu els gossos la puguin utilitzar. A més, també caldrà tancar l’espai i instal·lar els elements que l’alcalde, Marc Buch, va anunciar, com una dutxa per gossos igual que té Poblenou.

L’únic tràmit que si ha finalitzat és la modificació de l’Ordenança Municipal de Convivència i Via Pública per tal d’habilitar un espai en el qual els gossos puguin estar-hi tot l’any, no només en temporada baixa com passava fins ara. En no haver, encara, zona habilitada, aquesta modificació no té efectes pràctics.

Hores d’ara, set municipis del Maresme tenen un tram de platja per gossos: Pineda, Arenys de Mar, Canet, Malgrat, Mataró, El Masnou i Premià de Mar. Sant Pol també va habilitar-ne un tram a la platja de les Banyeretes, però la Generalitat va anul·lar-la per protegir el corb marí i ara només hi poden anar entre les 8 del vespre i les 8 del matí a les altres platges del municipi.

Comparteix el contingut!

Go to Top