PLATJA GOSSOS

La platja de gossos s’ubicarà entre els carrers Sant Isidre i Escoles Pies

  • Queden per endavant diversos tràmits fins que la platja de gossos sigui una realitat

Els grups polítics han decidit ubicar la platja de gossos entre el carrer Sant Isidre i Escoles Pies

2022-06-10T08:14:13+01:0010/06/2022|

Sense segona consulta i amb una pretesa sensació d’unanimitat s’ha decidit la ubicació de la platja de gossos. S’habilitarà al tram comprès entre els carrers Sant Isidre i Escoles Pies, a prop de la caseta dels socorristes i d’una guingueta, aquest espai ocupa una superfície d’uns 3000 m2.

L’alcalde, Marc Buch, ha anunciat la ubicació al ple d’aquest dijous, minuts després que els grups municipals acordessin el tram. D’aquesta forma, el govern ha aconseguit treure’s de sobre la responsabilitat de possibles crítiques per la zona escollida, una pilota que volien traspassar a la ciutadania amb una segona consulta. Finalment, són el conjunt dels partits polítics amb representació al consistori els que hauran d’assumir la “culpa” per part dels detractors d’aquest espai, anhelat per altres ciutadans.

Buch ja havia afirmat anteriorment que volia que la platja de gossos es posés en marxa aquest estiu, malgrat encara queden tràmits pendents. D’una banda, l’Ordenança Municipal de Convivència i Via Pública encara està en exposició pública, pel que es poden presentar al·legacions a la modificació que permetia habilitar la zona per mascotes. Si no hi ha queixes o suggeriments, quedaria aprovada a principis de juliol. Però això no és tot. L’Ajuntament ha de sol·licitar el permís a Costes de la Generalitat, ha de fer instal·lar un tancat que delimiti l’espai i implantar els serveis necessaris, com poden ser una font i una dutxa per gossos, igual que té Poblenou. Si bé la voluntat inicial era que entrés en funcionament aquest estiu, no es preveu que sigui un procediment ràpid.

El lloc on s’ubicarà la platja de gossos té a prop la caseta dels socorristes i la guingueta Blue Bar

L’habilitació de la platja de gossos tindrà un cost de 20 mil euros, amb els quals s’haurà de comprar i instal·lar el tancat de fusta resistent a les característiques de la platja, la font i la dutxa.

Hi havia altres dues possibles ubicacions sobre la taula, totes elles a la Platja Gran. Una es trobava davant del Camp de Mar, una de les que havia sonat amb força; i l’altra a tocar del Club Nàutic. El grup promotor de la consulta per la platja de gossos no va demanar cap ubicació concreta, sinó que va deixar la tasca de trobar el millor lloc als tècnics. Han estat, però, els polítics els que han pres la decisió final.

Ja fa dos mesos que es va realitzar la consulta popular en la que els calellencs i calellenques podíem votar si habilitar o no un espai perquè els peluts es banyessin a la platja durant l’estiu. Amb una participació molt baixa -com a pràcticament totes les activitats participatives- va guanyar el sí. Tot i no tenir caràcter vinculant, el govern va prendre el compromís de complir amb la voluntat de la ciutadania.

Comparteix el contingut!

Go to Top