El carrer Sant Pere perdrà totes les places d’aparcament amb la seva remodelació

12 places d'aparcament del carrer Sant Pere desapareixeran

  • Seran unes obres de gran envergadura que tenen un cost previst de 730 mil euros, amb les que desapareixeran totes les places d’aparcament perquè s’ampliaran les voreres.

2022-08-16T18:20:26+01:0016/08/2022|

L’Ajuntament ha tret a licitació la urbanització de la segona fase del carrer Sant Pere. Després que l’any 2021 es reformés un tram, el comprès entre Bruguera i Sant Antoni, ara se’n renovaran tres de cop: des de Bruguera fins a Anselm Clavé, tot el que falta, seguint la mateixa estètica.

Això vol dir que se suprimiran les voreres en alçada i s’ampliaran, disminuint la calçada i eliminant les 12 places d’aparcament que queden al carrer. També se suprimeix una plaça per minusvàlids, tres zones d’estacionament per motos, una de càrrega i descàrrega i una altra on un cartell anuncia que està destinada a contenidors, malgrat no n’hi ha. Un fet que no es baladí tenint en compte el greu problema d’aparcament que hi ha a la ciutat, especialment al centre, on estan desapareixent totes les places per cotxes amb cada remodelació de carrer. El mateix va passar amb la primera fase de Sant Pere o amb gran part del carrer Bruguera.

Al carrer Sant Pere, entre Bruguera i Sant Antoni, ja no hi ha aparcament

Els veïns de Sant Pere demanaven ordenar la circulació en aquest tram perquè el pas de camions de gran tonatge per un carrer tan estret provocava que s’encastessin als balcons, un fet que s’ha produït en diverses ocasions. Ara, els camions ho tindran més difícil per fregar els balcons, ja que les voreres pràcticament duplicaran la seva amplada, passant de 0,8 metres a 1,5, amb unes pilones per delimitar-les. L’espai destinat als cotxes serà de 2,80 metres, amb una rigola al centre de la calçada, igual que al tram entre Bruguera i Sant Pere, que es va reformar l’any passat.

L’Ajuntament estima un cost de 730 mil euros per aquestes obres, que també inclouen la renovació del clavegueram i la col·locació d’un tub col·lector d’aigües pluvials -que es recullen de les pluges- i dos d’aigües residuals -amb les aigües brutes dels lavabos-. Pel que fa a l’aigua potable, se substituirà la xarxa existent, que és de fibrociment pel que conté amiant cancerigen, per una de nova amb un material més segur.

Per iniciar les obres encara falta el permís d’Adif per executar les obres de la cantonada de Sant Pere amb Anselm Clavé, a tocar de la via del tren. Un cop comencin, es preveu que durin 5 mesos. El tram de Sant Pere entre Bruguera i Sant Antoni es va reformar juntament amb el de Sant Antoni, entre Sant Joan i Sant Pere. Les obres van tenir un sobrecost de 130 mil euros i es van allargar més mesos del previst, provocant la indignació dels veïns.

Comparteix el contingut!

Go to Top