APARCAMENT

El drama de trobar aparcament a Calella

  • L'Ajuntament intenta reorganizar espais pels cotxes

  • El comerciants reclamen places blaves

Immersos en canvis urbanístics que fan que balli el nombre de places d'aparcament disponibles . La situació és tensa i l'Ajuntament fa el que pot per buscar espais que permetin deixar els vehicles pels que venen a Calella i pels residents.

L'Aparcament de l'Hospital serà zona verda

2021-08-09T11:45:41+01:0009/08/2021|

Un dels problemes endèmics que pateix Calella és l’aparcament. Tenim una ciutat tensionada en matèria de mobilitat i aparcament. No està preparada per absorbir tots els cotxes que hi voldrien aparcar. Era una de les patates calentes de la legislatura que s’ha anat plasmant a mesura que ha anat avançant el mandat i que CALELLA COMUNICACIÓ ja en parlava a l’inici.

Descriuen alguns comerciants que hi ha persones que han volgut venir a comprar a la nostra ciutat i que han desistit al final degut a no trobar un lloc -suficientment a prop d’on volen anar- per deixar el seu vehicle. A més a més, tampoc tenim un sistema de transport públic gaire eficient.

Últimament el debat polític s’ha anat centrant en noves zones d’aparcament i com abordar les que aniran desapareixent. Ha desaparegut ja l’Hospital 2 (127 places) i ho acabarà fent el Mercat 2 un cop s’hagin venut tots els pisos i es pugui començar amb les obres. S’habiliten nous espais temporals: l’aparcament del Toyca amb 55 places i el solar de l’antic Salicrú amb una capacitat de 150 vehicles més durant l’estiu.  L’aparcament del Salicrú era una proposta del grup municipal de Ciutadans. El problema d’aquest últim -i de l’aparcament de la Riera Capaspre- és que està lluny del nucli urbà.

El nou aparcament de l’antic Salicrú amb 150 places. Foto: AjCalella

El Joan Corominas, nova bossa d’aparcament de 100 places

El nou aparcament de Joan Corominas, amb una capacitat de 100 vehicles (inicialment previst per 40), estarà llest a finals d’aquest mes d’agost, segons el govern municipal. Aquesta era una de les propostes que defensava ERC en la seva carrera cap a les eleccions municipals. Les obres es van retardar al trobar-se problemes d’inestabilitat del terreny que havia de suportar el pes dels vehicles.

El futur aparcament de Joan Corominas s’enllestirà a finals d’Agost

Corominas serà gratuït i està força lluny del centre comercial calellenc. Per això ERC havia proposat un sistema de transport públic urbà per connectar-lo al centre urbà.

De l’aparcament Hospital 2 a l’aparcament de l’Aldi perdent places efectives

Durant aquest últim any, la nostra ciutat ha perdut places d’aparcament, concretament els 127 espais per estacionar vehicles que tenia l’aparcament de l’Hospital 2, on hi haurà previsiblement el supermercat Aldi. A l’inici es prometien 144 places, per tant, es preveia un increment de 17 places. Amb aquest argument l’Associació Calella Centre Comercial va retirar-se de les esmenes per les modificacions urbanístiques que permetien la construcció del supermercat Aldi.

Gestvia gestionarà aquest aparcament subterrani sota l’Aldi pagant un lloguer de 1.500 euros anuals per les places del primer pis i un lloguer de 3.000 euros anuals per les places del segon pis. A més, l’Ajuntament, segons el conveni urbanístic comprarà la planta -2 de l’aparcament per uns 400 mil euros.

Tenint en compte la descoberta del jaciment, de les 144 places inicials en quedarien unes 120 i d’aquí se li han de treure les places que s’han de reservar als 32 pisos del damunt del supermercat. Finalment, el centre comercial tindrà dret d’us prioritari de 104 places. Per tant, a priori, de les 127 places inicials que tenia l’aparcament de l’Hospital 2 es reduiran força les realment disponibles.

El Mercat 2 desapareixerà

L’espai de l’aparcament del Mercat 2 acabarà desapareixent un cop s’acabin de vendre tots els pisos del futur complex residencial Can Jané. Inicialment es preveia que a hores d’ara ja estaria l’obra en marxa però encara no té una data definida. Al Mercat 2 hi ha 90 places disponibles, ara per ara. En aquest espai, l’Ajuntament té previst adquirir la planta -2, el que suposaran unes 70 places d’us públic

L’aparcament de l’Hospital serà zona verda i es traslladarà al darrera, a Can Saleta

Amb la futura ampliació de l’Hospital es perdran les 146 places que actualment estan en diferents terrasses a la part davantera. Aquesta zona es convertirà en zona verda i una part es convertirà en edifici hospitalari

A la part del darrera de l’hospital es construirà una altra bossa d’aparcament, prevista inicialment amb 420 places però que al final en vistes a l’avantprojecte serà de 383 places. La zona on es construirà és on actualment aparquen els sanitaris i que hi ha, mal repartides, unes 85 places. Així doncs, en aquesta zona s’hi guanyaran 152 places efectives.

Caldrà veure que aquesta ampliació de l’Hospital de Calella no faci que tingui un radi d’abast més gran i absorbeixi Arenys de Mar i Arenys de Munt -com abans- incrementant el seu púbic i, de retruc, les necessitats d’aparcament.

Guanyem o perdem places?

Al final tot es tracta de sumar i restar. S’incrementen 152 places efectives del nou aparcament de l’Hospital; es perdran 90 places del Mercat 2 i se’n guanyaran 70. S’incrementaran un centenar de places amb dret preferent d’Aldi. Al final s’incrementen directament 132 estacionaments que poden ser per a persones que vulguin venir a comprar a Calella. A això se li haurien e sumar les disponibles que Aldi no utilitzi en cada moment.

Si comptabilitzem tot el parc de places calellenc, hi hauríem d’incloure en aquest càlcul l’aparcament nou de Corominas amb un centenar més de places (Toyca i Salicrú són provisionals).

Si calculem amb euros, a part de les inversions que ha de fer l’Ajuntament al futur aparcament de l’Hospital, la planta -2 del supermercat Aldi i la construcció de l’aparcament de Corominas i el cost de lloguer anual dels aparcaments de l’Aldi i d’aquí se li treu l’actual lloguer del Mercat 2 i el lloguer del que era l’Hospital 2, tot plegat suposaria un cost de més de 5 milions d’euros per la creació d’unes 230 places.

Aquestes 160 places se sumen a les existents de la Minerva (15), Riera Capaspre (130), del Roser (52), del Mercat (98), Muntanyeta (144), Bartrina (30) de les Palmeres (128), de l’estació (202), la dels carrers (blava, verda i blanca) i la de la platja (389).

 

Comparteix el contingut!

Go to Top