Les obres de cobriment de la Riera Capaspre començaran amb un mes de retard

  • L'Ajuntament no ha donat explicacions del motiu del retard en les obres

  • La nova data d'inici és el dilluns 7 de novembre i tenen una durada prevista de 6 mesos

El tram de la Riera Capaspre que s'ha de cobrir és el comprès entre la N-II i Ramon i Cajal

2022-11-04T18:40:06+01:0004/11/2022|

El cobriment d’un nou tram de la Riera Capaspre porta ja un mes de retard. Les obres havien de començar el dia 3 d’octubre, però no hi ha hagut cap tipus d’activitat a la zona. L’Ajuntament ha marcat el pròxim dilluns, 7 d’octubre, com a nova data d’inici, sense donar cap explicació sobre el motiu del retard.

Són 104 metres els que s’han de soterrar en els pròxims sis mesos, en el tram comprès entre la rotonda de la N-II i el carrer Ramon i Cajal. Fins ara, precisament en aquest tram hi ha una rampa per accedir a la riera i que desapareixerà un cop l’empresa adjudicatària executi els treballs.

Es tracta d’una obra de gran calibre que té un cost de més de 884 mil euros entre el que són les tasques d’Artífex Infraestructures, empresa que portarà a terme el cobriment, i els diferents serveis de direcció d’obra i de coordinació de seguretat. L’actuació es va encarir un 19% a causa de la inflació, que va fer pujar el cost dels materials, i que es va haver de licitar tres vegades fins que hi va haver alguna empresa interessada. La major part d’aquests diners els ha d’assumir l’Ajuntament amb fons propis, ja que ha perdut una subvenció de 480 mil euros de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per no tramitar-la correctament.

A més del propi cobriment, les obres també inclouen eliminar un pilar que aguanta el pes de l’antic paviment de la carretera. Aquesta paret està situada just a sota de la rotonda i suporta el pes de l’asfalt, la rodona i del trànsit -hi passen camions de gran tonatge-. Cal retirar aquest pilar, foradar la carretera i posar-hi bigues per ajudar a l’aigua a arribar a mar sense obstacles. Aquest tipus d’obres hidràuliques permeten domesticar l’aigua per tal que pugui fluir sense impediments.

Així, la Riera Capaspre quedarà estèticament contínua des del carrer Ramon i Cajal fins al pas subterrani que connecta amb la platja i el passeig. L’any 2009 es va cobrir el tram entre la N-II i Anselm Clavé, una obra accelerada després de la rierada de 2006 que va arrossegar i aixafar més de trenta vehicles i en la qual es va haver de rescatar una noia que va quedar atrapada dins del cotxe. Al 2017 es va urbanitzar la zona de la rotonda de Ramon i Cajal, finançada per Mercadona.

En cobrir-se la zona, també se’n beneficiarà el medi ambient: per alguns, la riera s’havia convertit en una deixalleria, llençant les deixalles des de la part alta del carrer o des de l’interior. També era un espai on es feien “botellons”, tal com es desprèn de les restes de gots i llaunes de cervesa.

Restriccions de trànsit

A causa de les obres, alguns carrers patiran restriccions al trànsit durant sis mesos. És el cas de la pròpia Riera Capaspre que quedarà tallada tant de pujada com de baixada durant tota l’obra. El carrer Joan Maragall es restringirà al trànsit entre la Riera Capaspre i Valldebanador i Hortalans també es tallarà entre la riera i Tramuntana; en tots dos es podrà accedir als guals. El lateral de la carretera N-II, al qual s’accedeix per davant del parc infantil Pequelàndia, també quedarà tancat al trànsit.

Comparteix el contingut!

Go to Top