Els veïns dels Codina, farts de la manca de neteja al barri

  • Els Codina porten anys reclamant més neteja i manteniment al barri

  • Denuncien sentir-se abandonats i que no s'ha complert la promesa de més patrullatge policial

Els veïns es queixen de brutícia als carrers i de no buidar les papereres amb prou assiduïtat

2022-12-18T11:37:16+01:0018/12/2022|

Els veïns dels Apartaments Codina s’han queixat nombroses vegades de la falta de neteja al barri i ja n’estan tips. “Tenim porqueria no només d’un dia ni de dos, sinó d’anys. A aquest barri no ve gairebé mai el servei de neteja i quan ve l’únic que fa és la calçada, no fa les voreres”, denuncia una de les veïnes, Anahí Zárate. Una altra resident del barri, Jero López, afegeix que “cal buidar les papereres, la muntanya que tenim al costat dels edificis s’ha de netejar perquè qualsevol dia tindrem un incendi”. Són qüestions que els veïns porten temps reclamant, però que segueixen sense complir-se.

Li han traslladat el problema al govern municipal, però Zárate lamenta que “el senyor alcalde va dir davant meu que fa uns anys la gent netejava la seva pròpia vorera, com insinuant que teníem la pell massa fina, i li vaig dir que em semblava un argument molt pobre tant a nivell moral com a nivell polític, perquè ell disposa dels impostos que nosaltres paguem i que estan destinats a això”. En una reunió amb l’alcalde, López també es va queixar d’una resposta desafortunada de Buch quan li va exposar el sentiment compartit per molts dels veïns sobre la falta de manteniment del barri.

És un barri que està totalment abandonat pel centre de Calella, ens tenen com si fos un barri marginal, de gent de malviure”, exposen les residents, “quan s’ha demostrat més que sobradament que som una gent molt implicada, molt social, molt sociable, que ens ajudem entre tots i que valorem molt la legalitat”. Els Codina consten només de dos carrers, un fet que propicia que molts dels veïns es coneguin i facin pinya, tot i que hi ha al voltant de 600 habitatges. Els dos punts amb més activitat són el bar Pepe’s i l’Associació Cultural Codina, espais que serveixen de trobada i convivència.

El barri va estar al focus mediàtic després que un home de 84 anys i el seu fill acabessin detinguts per intentar recuperar el pis que li havien ocupat. Aquest succés va fer unir al barri contra l’ocupació i va fer que els veïns reclamessin la vigilància policial que no han tingut. Tot i que l’alcalde s’hi va comprometre en una reunió oberta, Zárate afirma que “no han complert la seva promesa de patrullar més pel barri. S’ha de dir que quan els truques, venen. Però no fan les rondes que haurien de fer”.

L’alcalde i l’inspector en cap de la Policia Local van fer una reunió oberta amb els veïns on van prometre més patrullatge pel barri, però els residents afirmen que no l’han complert.

La presència de mobles vells i trastos a la via pública és un altre dels problemes dels Codina. López considera que “el deure de l’Ajuntament és informar amb cartells dels dies i horaris de recollida i, si els veïns no ho respecten, posar-los una multa. Però per això cal vigilància”. Habitualment, a la zona de contenidors hi ha andròmines, però també se’n poden trobar al mig de la vorera, el que suposa un problema d’incivisme afegit.

Sovint hi ha mobles vells a la via pública

Comparteix el contingut!

Go to Top