Els veïns dels Codina reclamen un augment de la freqüència de busos els festius

  • Desbrossar el bosc i talar els arbres perillosos, augmentar la neteja i la seguretat són demandes permanents del barri

La freqüència de busos és molt limitada durant els diumenges i festius

2023-01-29T12:02:01+01:0029/01/2023|

Els veïns dels Apartaments Codina reclamen que s’augmenti la freqüència de l’autobús, especialment durant el cap de setmana i els dies festius, per poder anar i tornar del centre de la ciutat sense problemes. Actualment, els diumenges i festius només passen vuit busos durant el dia, un cada hora entre les 9:51h i les 13:51h i a la tarda entre les 16:51h i les 18:51h, el que els suposa un perjudici ja que “no podem anar un diumenge o un dia festiu a fer un cafè al centre perquè no passa el bus”, es queixen els residents.

Destaquen que la majoria de la població dels Codina té una edat avançada, pel que molts no disposen de cotxe propi per poder moure’s lliurement i fer el trajecte caminant pot resultar esgotador. L’autobús que arriba fins als Codina i connecta amb la resta de Calella i de Pineda és el de la línia 691, el mateix que utilitzen els estudiants per anar al Bisbe Sivilla i que aquesta mateixa setmana es queixaven que estava saturat a les hores punta i havien d’anar drets.

Els dissabtes feiners augmenta la freqüència del bus, tot i que tampoc tenen com tornar si volen anar a sopar al centre. Hi ha dos serveis per hora entre les 8:51h i les 13:51h; de nou, fins les 16:51 no passa cap autobús. Les 19:20h és l’última hora que fa parada als Codina durant els dissabtes. De dilluns a divendres és quan més serveis hi ha: cada 20 minuts passa un autobús des de les 7:11h fins les 21:51h.

Els veïns reclamen que el servei s’assimili a Barcelona, “que el bus funcioni de les 6h a les 22h cada dia, de dilluns a diumenge”, van traslladar al regidor del districte dels Codina, Soufian Laroussi, i la també regidora socialistes, Cindy Rando, en una reunió a l’Associació Cultural Codina, juntament amb les altres demandes permanents del barri. 

Neteja i desbrossament

Els residents dels Codina reclamen des de fa anys que es desbrossi el bosc de la zona, ja que temen que es pugui produir un incendi pel mal estat en el que es troba. També demanen que es talin alguns arbres de terrenys privats que s’aboquen perillosament cap a la calçada, un dels quals ja va caure i va impactar en un vehicle.

Alguns dels arbres estan totalment inclinats, amb el risc que es desprenin i puguin impactar sobre persones o vehicles

La demanda de neteja s’amplia a la resta del barri, ja que es queixen que només passa la màquina pel centre de la calçada i la brutícia s’acumula a les voreres. Demanen un tàndem entre la fregadora i un operari que reculli manualment el que se li escapa a l’aparell, així com una campanya de sensibilització pels propietaris de gossos ja que denuncien sempre hi ha caques de gos al terra, no només a la via pública sinó també als terrenys privats. Plantegen que s’estengui també als contenidors, on exposen que hi ha ciutadans que llencen la brossa des de la finestra del cotxe i queda escampat a terra.

Més seguretat i il·luminació

L’augment del patrullatge policial és una altra de les reivindicacions històriques dels Codina, que es va amplificar amb l’ocupació d’un pis que es va mediatitzar quan van detenir al propietari i el seu fill per intentar recuperar-lo. En aquell moment, l’alcalde, Marc Buch, es va comprometre a reforçar la vigilància policial, però els veïns afirmen que no s’ha complert. Especifiquen que cal més coordinació entre la Policia Local i els Mossos d’Esquadra per fer torns de patrullatge, ja que han vist com els diferents cossos de seguretat passen pràcticament alhora mentre que després no tornen a patrullar els vehicles policials. 

En aquest sentit també reclamen una millora de la il·luminació, ja que afirmen ha quedat obsoleta i hi ha trams molt foscos que generen molta inseguretat. Consideren que posar més càmeres de vigilància també seria beneficiós pel barri. 

Falta d’aparcament crònica 

Igual que a la resta de la ciutat, els Codina també pateixen la falta d’aparcament, agreujada durant els mesos d’estiu per l’afluència tant de turistes com de les persones que hi tenen segones residències. Alguns veïns reivindiquen la zona verda per propiciar tenir més places pels residents; actualment tot el barri és d’estacionament gratuït.

Crear un pipican al parc infantil

El parc infantil no ha agradat als veïns dels Codina pràcticament des de l’inici. El terra de grava i pedres no convenç per por a que els nens s’hi facin mal i demanen que es col·loqui paviment de cautxú igual que a altres parcs de la ciutat, com el de la plaça Vicenç Ferrer.

Al mateix temps, volen que es divideixi el parc per tal que també s’hi pugui crear un pipican, el que consideren faria disminuir la presència d’excrements a altres punts del barri, i una zona de bancs i de petanca.  

Comparteix el contingut!

Go to Top