Carril bici, pacificació de la N-II i millores a l’Hospital, les inversions de la Generalitat a Calella

Avui comença el debat al Parlament del pressupost de la Generalitat de Catalunya, que inclou algunes partides per Calella i pel Maresme.

  • El pressupost de la Generalitat inclou algunes partides per Calella, malgrat no contemplar la redacció del projecte del nou Hospital. També es reserva crèdit per diferents projectes de la comarca.

2023-02-14T09:28:52+01:0014/02/2023|

El projecte inicial d’inversions del pressupost de la Generalitat no inclou cap partida específica per la redacció del projecte d’ampliació de l’Hospital -a falta de conèixer-se les esmenes que hi han presentat els diferents grups parlamentaris- si que contemplen algunes reserves per fer inversions a les actuals instal·lacions del centre sanitari, pel carril bici que ha d’unir la comarca amb la pacificació de la N-II i per diferents projectes de la comarca.

Pel que fa a Calella, les inversions es concentren en dos punts: el carril bici i l’Hospital. Un cop alliberats els peatges de l’autopista, la Generalitat i el Consell Comarcal del Maresme s’han proposat pacificar la N-II, el que passa per crear un carril bici que uneixi la comarca. Tot i que el traçat recorrerà la carretera a la majoria de municipis, per Calella resulta impossible en ser massa estreta en alguns trams, pel que s’està estudiant el seu recorregut, que passarà pel passeig. Encara queda per concretar com s’enllaçarà amb la carretera. Pel 2023 hi ha una partida de poc més de 300 mil euros per Calella i es preveu destinar més d’un milió d’euros l’any 2024 pel carril bici. Per Sant Pol de Mar té exactament el mateix pressupost, ja que el tram Calella-Sant Pol es farà de forma conjunta.

El pressupost també inclou una altra partida per la pacificació de la N-II a l’Alt Maresme que puja a més de 7 milions d’euros. L’any vinent preveuen destinar-hi més de 22,5 milions. De fet, els esforços de la pacificació s’han concentrat, inicialment, en el Baix Maresme, pel que encara queda per fer la part nord de la comarca.

A Pineda de Mar s’hi està construint el nou CAP, que té un pressupost de set milions d’euros. Quatre milions ja venen de les inversions de l’any passat, mentre que aquest any s’hi destinen tres milions més. Les obres tenen una durada prevista de 18 mesos. Mentrestant, també es reserven 250 mil euros per manteniment del CAP actual.

A Pineda també està prevista la construcció d’un enllaç amb l’autopista, l’accés nord, ja que actualment només connecta amb sentit Girona i la intenció és que també permeti anar cap a Barcelona. Tot i així, igual que en el cas de l’ampliació de l’Hospital, tampoc hi apareix cap partida específica per la redacció del projecte. A Calella també s’ha de crear un nou enllaç amb l’autopista, l’accés per la Riera Capaspre, tot i que és molt més complex perquè s’ha de construir des de zero.

La sanitat és l’àmbit pel qual es destina el pressupost més elevat al Maresme: 7,3 milions per l’Hospital de Mataró, la construcció d’un nou sociosanitari i l’ampliació d’una residència a la capital del Maresme, 2,4 milions per executar obres de millora al CAP de Cabrils i també es farà un estudi per millorar el CAP de Tordera. En l’àmbit educatiu es destina 1,5 milions d’euros a executar el projecte d’una escola a Premià de Mar.

Comparteix el contingut!

Go to Top