El PP reclama incloure 4 milions d’euros per l’ampliació de l’Hospital al pressupost català

  • El PP de Calella ha demanat al seu grup parlamentari que presenti una esmena als pressupostos de la Generalitat per incloure una partida específica per l’Hospital

2023-02-27T08:59:59+01:0027/02/2023|

El grup parlamentari del Partit Popular ha presentat una esmena als pressupostos de la Generalitat perquè s’inclogui una partida específica per l’ampliació de l’Hospital de 4 milions d’euros. Amb aquest import reclamen que es liciti la redacció del projecte executiu i s’iniciïn les obres.

L’alcaldable del PP de Calella, Céline Coronil, afirma que ha estat l’agrupació local la que ha instat als diputats de la seva formació “que presentin una esmena en detectar que no existia cap partida pressupostària en la que s’inclogui el projecte d’ampliació de l’Hospital”, amb la que assegura estan “totalment d’acord i és una demanda necessària per cobrir les necessitats de Calella i totes les poblacions veïnes”. Denuncia que tant el president Aragonès com la consellera de Salut es van comprometre a fer aquesta inversió l’any 2020, però que “han passat més de dos anys i estem al mateix lloc”, i que tampoc la reunió de l’alcalde amb l’actual conseller de Salut ha donat com a resultat una partida específica.

Esquerra Republicana de Calella va defensar que la Conselleria de Salut té el “compromís” de tirar endavant l’ampliació i que, malgrat no existir aquesta partida, el Departament farà una reserva de crèdit de 600 mil euros dins d’una partida genèrica per diferents projectes amb els que desenvoluparien el pla funcional i l’avantprojecte -la Generalitat ja va presentar el pla funcional l’any 2020-. Coronil, però, no hi confia i recorda que “malgrat diguin que hi ha una reserva de 600 mil euros, la realitat és que no hi ha una partida específica”. L’alcaldable del PP també apunta cap al PSC i als Comuns, els partits que han pactat els pressupostos de la Generalitat, i retreu que “tenen representació al nostre Ajuntament i no han sigut capaços de convèncer als nostres representants per iniciar el pla d’execució del projecte”.

D’acord amb el Departament de Salut, el 2020 preveia que l’ampliació passaria dels 148 llits actuals a un màxim de 169, incrementar els llits de semicritics d’entre 6 i 8. Els quiròfans passarien dels 2 actuals als 5; també els de cirurgia major ambulatòria de 2 a 4. El pla funcional preveia també l’increment dels boxs d’urgències i altres serveis de l’hospital de dia.

L’ampliació de l’Hospital es va anunciar a finals de novembre de l’any 2020, però els passos que s’han fet fins ara han estat pocs i molt espaiats en el temps, fins al punt que va caducar el conveni entre l’Ajuntament i Salut i han hagut de signar un de nou, a més d’incomplir el calendari que van presentar en el seu moment. El nou aparcament que ha de construir el consistori per pal·liar la pèrdua d’aparcaments que comportarà l’ampliació ha anat augmentant el seu cost, com segurament també passarà amb la construcció de l’edifici sanitari a causa de la inflació actual.

Comparteix el contingut!

Go to Top