La Diputació destina 200 mil euros per restaurar el jaciment del Roser i el Museu Arxiu

  • El projecte de conservació del jaciment inclou pintures murals i murs

  • L’Ajuntament ha de cofinançar fins a un 20% de les actuacions

Les restes romanes del Mujal estan sota de la construcció de l'Aldi. A hores d'ara es pot percebre les dimensions de les columnes a la planta -1 de la construcció. Les runes romanes continuen embolicades amb lones blaves.

2023-03-18T14:29:04+01:0018/03/2023|

La Diputació de Barcelona finança una part de la conservació del jaciment del Roser que inclou la restauració de pintures murals conservades in situ, un element del qual pràcticament no s’ha donat cap detall. També es consoliden parets i murs i es fan actuacions de recerca arqueològica en zones que requereixen de restauració imminent.

El projecte de conservació del jaciment compta amb una ajuda de 45 mil euros de la Diputació de Barcelona, però el millor tros del pastís se l’endú el Museu Arxiu: l’Ajuntament rebrà 155 mil euros per finançar part de les obres de rehabilitació de l’edifici, ajustar-ne el funcionament intern a la planta baixa i millorar les seves prestacions.

En total són 200 mil euros els que la Diputació destina a Calella en el marc del Programa sectorial de rehabilitació i millora d’edificis, edificacions i jaciments arqueològics, amb un pressupost total de 25 milions d’euros. L’Ajuntament, però, haurà de cofinançar fins a un 20% de les actuacions.

La Diputació destina al Maresme pràcticament dos milions d’euros per tasques similars a elements patrimonials de diferents municipis. Per exemple, 200 mil euros pel canvi de vidreres de l’edifici Xifré d’Arenys de Mar, 200 mil més pel castell de Palafolls i 200 mil euros més per rehabilitar les façanes de l’edifici de Vil·la Flora, a Canet de Mar.

Segons el diputat d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons, “restaurar i rehabilitar edificacions té un cost econòmic important, però el retorn econòmic i social que aquestes actuacions aporten als municipis va molt més enllà, ja que sovint es converteixen en eixos d’atracció per aquestes poblacions a partir dels usos a que van destinats”. En el cas de Calella, el Museu Arxiu és un element cultural típic de la ciutat, mentre que el jaciment encara no s’ha convertit en cap referent turístic per haver estat al descobert només uns mesos, durant les intervencions arqueològiques, abans de construir l’edifici del futur Aldi al damunt.

Comparteix el contingut!

Go to Top