El vent fa caure una de les palmeres de l’Hotel Les Palmeres

  • La caiguda no va provocar ferits, malgrat es va produir davant l’entrada de l’hotel

La palmera va bloquejar la vorera i la calçada. (Foto: Veïns H.Les Palmeres)

  • Les palmeres s’estan convertint en el tipus d’arbre que més afectacions provoquen. Aquest divendres en va caure una al carrer Diputació, però anys enrere un temporal en va fer caure una sobre la via del tren, també a Calella. Les conseqüències més greus es van produir aquest agost a Barcelona, on una palmera es va desplomar i va matar una noia de 20 anys.

2023-10-21T12:10:13+01:0021/10/2023|

Una de les palmeres de l’Hotel Les Palmeres va caure aquest divendres just davant de l’entrada de l’allotjament, al carrer Diputació. Fonts municipals afirmen que la causa van ser les ventades, que anuncien que l’estiu queda enrere, i que no va provocar cap ferit. Afortunadament, ja que podria haver tingut conseqüències fatals en estar l’arbre situat flanquejant l’accés principal de l’hotel.

La palmera va quedar sobre la vorera i la calçada, impedint el pas de vehicles i deixant lliure només la zona d’aparcament per autobusos. Una estona després es va retirar l’arbre, normalitzant la circulació.

La capçada de la palmera és el que va caure, deixant només el tronc

No és la primera vegada que cau una palmera a Calella. L’any 2016, de fet, el servei de tren no va funcionar durant pràcticament tot un dia perquè un cap de fibló va trencar per la meitat tres palmeres, una de les quals va acabar sobre la via malmetent la catenària. A més, un comboi va xocar frontalment contra l’arbre caigut. El mateix any, una altra palmera va quedar escapçada a causa d’un temporal. Al passeig de Mar hi ha trams amb palmeres que, a més, també han servit de niu per les cotorres, una espècie invasora d’ocell.

Aquests incidents ocorreguts a Calella només han provocat molèsties, però a d’altres llocs han tingut la pitjor conseqüència possible. És el cas de Barcelona, on aquest mateix estiu es va desplomar una palmera i va matar una noia de 20 anys que estava asseguda en un banc. L’accident mortal va portar a l’Ajuntament de la ciutat comtal a revisar una a una totes les palmeres datileres, unes 2.500, i en va talar 540 que tenien les mateixes característiques que la que va provocar l’accident.

Els arbres estan patint les conseqüències del canvi climàtic. La sequera que s’arrossega des de fa anys i estius cada vegada més calorosos no són una bona combinació per la vegetació, que pateix estrès hídric. De fet, fa poc va caure també un arbre a la plaça de l’Església, de menys envergadura i també sense provocar danys personals, i a altres punts de la ciutat també s’han anat trencant branques i arbres, com és el cas de la N-II i la carretera d’accés a Can Carreras, a més d’altres indrets. La flora no s’està adaptant al canvi a marxes forçades que provoca l’activitat humana en el clima i ho està demostrant.

Comparteix el contingut!

Go to Top