Enquesta: ha canviat la percepció ciutadana sobre els problemes de la ciutat?

  • Dues estudiants calellenques demanen a la ciutadania omplir una enquesta amb la seva opinió sobre la ciutat per comparar-ho amb els resultats del mes de maig

2023-12-06T10:54:34+01:0006/12/2023|

La percepció dels calellencs i calellenques sobre les principals problemàtiques de la ciutat ha canviat mig any després de les eleccions municipals? És el que es pregunten la Sofia i la Insaf, les dues estudiants de l’Institut Bisbe Sivilla que fan el treball de recerca sobre la percepció ciutadana de Calella. Durant el mes de maig, van realitzar una enquesta per conèixer l’opinió dels veïns i veïnes i ara la repeteixen per conèixer si hi ha hagut algun canvi després que hagi començat a caminar el nou govern. Per tal de col·laborar i participar a l’enquesta, cal omplir aquest formulari.

Les alumnes van prendre com a referència les principals problemàtiques que detectava l’enquesta de la Diputació de Barcelona a l’hora de desenvolupar les preguntes. Neteja, aparcament i seguretat eren les qüestions que més preocupaven a la ciutadania. També es pregunta sobre la zona en la que viu l’enquestat, per tal d’analitzar si afecten les mateixes qüestions a cada racó de la ciutat, així com el perfil per poder segmentar posteriorment les respostes.

CALELLA COMUNICACIÓ porta la tutorització tècnica d’aquest treball de recerca, així com d’un altre realitzat per la Lucia i la Dania, en aquest cas enfocat en l’organització d’un sondeig electoral que es va portar a terme a peu d’urna el dia de les eleccions municipals i en el coneixement de la història política de la ciutat. En el marc també dels dos treballs, les quatre alumnes i CALELLA COMUNICACIÓ van realitzar un debat electoral a l’Institut Bisbe Sivilla amb els caps de llista de les formacions polítiques que optaven a l’alcaldia de Calella.

Resultats de l’enquesta de maig

L’objectiu de les dues estudiants és comparar els resultats d’aquesta segona enquesta amb la que ja van realitzar al mes de maig, just abans de les eleccions municipals.

Aparcament

El 70% dels enquestats van respondre que tenien dificultats per aparcar a Calella. Es tracta d’una problemàtica àmpliament comentada i coneguda a la ciutat, que s’agreuja durant la temporada turística i els caps de setmana.

Seguretat

En relació a la seguretat, gairebé un 40% de les persones enquestades van qualificar-la de “normal”, donant a entendre que no se sentien ni especialment segurs ni tampoc insegurs. Més del 25% van respondre que se sentien força segurs, mentre que més del 20% consideraven el contrari, que sentien poc segurs. Només un petit percentatge del voltant del 5% se’n va anar cap als extrems de molt o gens segurs.

La percepció de la població sobre l’evolució de la seguretat a Calella durant els últims anys és molt contundent, ja que la gran majoria dels enquestats, 82,3%, considera que la seguretat ha disminuït, mentre que només el 17,7% pensa que ha augmentat.

Neteja

En l’àmbit de la neteja és on es va constatar una opinió més negativa. Gairebé la meitat dels calellencs enquestats van respondre que estaven poc o gens satisfets amb la neteja del seu carrer, mentre que gairebé un 30% mostraven una opinió neutral i poc més d’un 20% afirmaven estar força o molt satisfets.

En el moment en el qual va realitzar la primera enquesta, s’estaven col·locant els nous contenidors, sent la primera fase de la instal·lació. Les estudiants van incloure una pregunta per conèixer si els veïns i veïnes creien que havien reduït la brutícia, però el 65% van respondre negativament.

Comparteix el contingut!

Go to Top