Ultimàtum a La Gàbia: la nova empresa té un mes per justificar les obres i obrir

  • El 15 de febrer és la data límit perquè estiguin acabades les millores i es marqui l'obertura de l'establiment, que porta un any tancat

2024-01-14T11:44:40+01:0014/01/2024|

El temps s’esgota per la Gàbia. L’empresa que va guanyar l’adjudicació del restaurant calellenc, Xenulua, S.L., té fins el 15 de febrer per acabar les obres, justificar-les i aixecar la persiana. En cas contrari, “prendrem totes les accions que estan contemplades, que passen per demanar que rescindeixin la concessió”, va afirmar l’alcalde, Marc Buch, en el darrer directe, tot i admetre que no voldria arribar a aquest extrem.

L’Ajuntament va marcar un termini de quatre mesos perquè la mercantil enllestís les actuacions de millora que va proposar a l’hora d’optar a gestionar el bar rodó. L’empresa plantejava un conjunt d’actuacions per valor de gairebé 400 mil euros que hauran d’estar executades; segons l’alcalde, “no els podem deixar obrir perquè estaríem prevaricant”. De fet, Buch va advertir que “si no compleixen al peu de la lletra tot el que van dir que farien i tot el que marca la llei, jo com alcalde no signaré l’autorització d’obertura d’aquest establiment”. Alguns arranjaments són visibles des de l’exterior; els de l’interior, en canvi, no es poden veure perquè l’establiment fa mesos que està totalment tancat.

En el cas que l’empresa no aconseguís finalitzar a temps les obres i haguessin de rescindir la concessió, caldria licitar l’explotació del bar rodó de nou, en ser una instal·lació de titularitat pública. Tenint en compte que qui portava La Gàbia anteriorment, Jordi Estivill, va obrir el seu propi establiment, Can Tivill, és poc probable que torni a presentar-s’hi. L’Ajuntament també podria optar per gestionar directament el bar, però tampoc sembla una opció viable tenint en compte que continua en vigor la llei que limita la contractació de personal municipal i seria un maldecap.

Un any tancat

La fi del termini per justificar les obres coincidirà amb el primer any de tancament del bar rodó, un espai emblemàtic del passeig. De fet, la ciutadania pregunta constantment per la seva situació; des del primer moment, l’opinió pública no va veure amb bons ulls el canvi d’empresa, però tampoc el fet que porti pràcticament un any tancat.

L’empresa va guanyar l’adjudicació proposant pagar un cànon anual de 33.333 euros, la mateixa quantitat que ha de dipositar com a fiança. Es desconeix si ha hagut d’abonar el cànon d’aquest any, tenint en compte que no ha facturat res per estar tancat.

Comparteix el contingut!

Go to Top