Hotels i càmpings no podran reomplir les piscines quan s’activi l’emergència per sequera

  • Es preveu que l’àrea de Barcelona entri en la fase d’emergència l’1 de febrer, si no plou prou abans

2024-01-16T18:33:43+01:0016/01/2024|

Els hotels i càmpings s’enfronten a un estiu sense piscines. La sequera que es viu actualment entrarà previsiblement l’1 de febrer en una nova fase, la d’emergència, que comporta restriccions més severes. I una d’elles és que els establiments turístics no podran omplir les piscines, ja que el govern català els ha deixat fora de la llista d’excepcions.

Per tant, els hotels i càmpings que acostumen a buidar les piscines a l’hivern ho tindran complicat. Aquells que la mantenen plena tot l’any podran començar la temporada utilitzant-la, però “si es va gastant l’aigua, l’hauran d’acabar tancant”, ha afirmat el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ja que no podran utilitzar ni una gota a tornar a pujar el nivell de l’aigua.

El responsable de controlar si s’incompleix la prohibició de reomplir les piscines és l’Ajuntament. “És el titular del servei que subministra l’aigua i el responsable de controlar dins la seva població quins usos se’n fan, ha explicat Mascort.

En una ciutat que viu del turisme, com és el cas de Calella, aquesta mesura pot afectar molt negativament, ja que les piscines es pressuposen gairebé imprescindibles a la majoria dels hotels. El mateix passarà a la resta de destinacions catalanes, especialment aquelles enfocades al sol i platja.

L’excepció: piscines esportives

El decret del govern si que ha introduït l’excepció de reomplir les piscines d’ús esportiu “pensant en els joves i la mainada”, ha exposat el conseller. Però els gimnasos i clubs esportius que utilitzin aigua per omplir piscines hauran de compensar-ho reduint l’aigua que gasten en altres àrees, com les dutxes. Aquesta excepció contempla les piscines exteriors destinades a l’esport federat i les cobertes que estiguin inscrites al Cens d’Equipaments Esportius de Catalunya. També les que utilitzen aigua de mar i no es connecten amb la xarxa d’abastament.

Si s’agreuja la situació d’emergència i s’entra en la fase 2, els equipaments hauran de tancar les dutxes. En arribar a la fase 3, en canvi, queda completament prohibit reomplir cap piscina.

Aigua no potable per regar

Altres mesures que ha anunciat el govern és que permetrà utilitzar aigua no potable per regar jardins i parcs públics i els camps esportius. Amb aquestes iniciatives, el govern espera allargar el màxim possible l’aigua que queda als embassaments del sistema Ter-Llobregat, del qual depèn Calella, que ara mateix estan al 16,7%.

Comparteix el contingut!

Go to Top