L’alcalde, Marc Buch, entra al Consell de Direcció de l’Institut de Seguretat Pública

  • L’alcalde ha estat en el focus mediàtic per alçar la veu contra la delinqüència multireincident amb una posició molt crítica

  • Buch destaca la importància de “formar els agents en la prevenció de la multireincidència” i dotar-los de "recursos tècnics i mitjans legals per perseguir la comissió de delictes”

2024-05-02T07:42:36+01:0002/05/2024|

L’alcalde de Calella, Marc Buch, ha estat nomenat membre del Consell de Direcció de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya a proposta de la Federació de Municipis de Catalunya, una designació que Buch considera “un honor” per poder “representar les preocupacions dels ajuntaments i dels municipis”. De fet, l’alcalde ha abanderat la lluita contra la delinqüència multireincident arran del grup d’onze persones amb centenars de detencions que van atemorir Calella l’any passat, arribant a encarar-se públicament al conseller d’Interior. En aquest sentit, Buch ha mostrat la seva intenció de “recalcar la importància de formar els agents en la prevenció de la multireincidència i de donar-los els recursos tècnics i mitjans legals per prevenir i perseguir efectivament la comissió de delictes”.

En els últims dies, l’alcalde també s’ha posicionat en un dels debats que giren a l’entorn de la delinqüència: el fet de dir la nacionalitat de les persones que cometen els delictes. “En matèria de seguretat, no s’hi valen els eufemismes. No ens ha de fer por dir les coses pel seu nom. No és dolent ser llatí, és dolent pertànyer a una banda de delinqüents”, ha afirmat Buch en resposta a un tuit de Mossos on parlaven d’una “organització criminal violenta d’inspiració grupal llatina”, expressió que l’alcalde qüestionava “què significava”. Anteriorment, Buch ha arribat a demanar l’expulsió dels delinqüents multireincidents.

Nous membres a l’Institut de Seguretat Pública

També s’han incorporat al Consell de Direcció d’aquest òrgan la tinenta d’alcaldia de Seguretat de Mataró, Núria Moreno, i l’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño. Segons Buch, és molt “important” que els municipis facin sentir la seva veu perquè “disposem de competències àmplies en matèria de protecció civil i seguretat pública”, a més de ser la institució més propera a la ciutadania. Tot i així, també busca complicitats amb les administracions superiors: “quan parlem de polítiques de seguretat pública hem d’entendre que és necessària una implicació de tots els nivells de l’administració, dels tres poders de l’Estat i del conjunt dels ciutadans per disposar de mesures efectives”, destaca l’alcalde.

L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya aglutina la formació i el desenvolupament professional dels cossos de policia i emergències de Catalunya, com policies locals, mossos, bombers, protecció civil i agents rurals. És un centre universitari adscrit a la Universitat de Barcelona on s’imparteixen estudis oficials del grau en Seguretat. També ofereix suport per la selecció d’aquests col·lectius i per les avaluacions psicològiques per dur arma de foc.

Comparteix el contingut!

Go to Top